Με δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης για τη δημιουργία μιας «νέας διαπλοκής» συνοδεύει η ΝΔ την έντονη αντίδρασή της σε χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσoτάκης με τη συνεργασία επιχειρηματία που δραστηριοποιείται από χρόνια στον χώρο των ΜΜΕ έχουν στοχοποιήσει πολιτικά τον Κώστα Καραμανλή. Το δημοσίευμα για τον πρόεδρο της ΝΔ και την πορεία της συντηρητικής παράταξης ήταν εστιασμένο σε έγγραφο της Τραπέζης της Ελλάδος για το έλλειμμα του 2009 το οποίο είχε προβληθεί από κυριακάτικη εφημερίδα.

Με ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού χαρακτήρισε «προβοκατόρικο» το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα («Εθνος»), επετέθη στον διαχειριστή της εφημερίδας καταγγέλλοντας ότι «ο όμιλος Μάρη βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία προκειμένου να προωθεί την προπαγάνδα, τα ψέματα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Συνέδεσε δε την εμπλοκή του επιχειρηματία σε εταιρεία διαδικτυακού τζόγου και αποκάλυψε ότι «ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες συναντήσεις με επιχειρηματίες, ενθαρρύνοντάς τους να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Μάρη».

«Να γνωρίζουν άπαντες» – κατέληξε η ανακοίνωση της ΝΔ – «ότι θα μας βρουν απέναντι. Και κυρίως να ξέρουν ότι ματαιοπονούν. Ο χρόνος της κυβέρνησης μετράει αντίστροφα και καμία συμμαχία με την παλια ή τη νέα διαπλοκή δεν μπορεί να την διασώσει».

Η ΝΔ υπενθυμίζει ότι οι βουλευτές της έχουν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το καθεστώς φορολόγησης των εταιρειών διαδικτυακού τζόγου, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν λάβει απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών.

Προσωπική επίθεση. Απαντώντας στη ΝΔ, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρεται: «Είναι λογικό ο κ. Μητσοτάκης που γεννήθηκε μέσα στη διαπλοκή και το όνομά του έχει συνδεθεί με τα μισά πολιτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Το ομολογεί άλλωστε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ παραδεχόμενη ότι «παλιά διαπλοκή» υπήρχε. Πότε άραγε; Με ποιες κυβερνήσεις; Προφανώς σε αυτές που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός. Η σημερινή κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικά συμφέροντα εξυπηρετεί ούτε συνδιαλέγεται εν κρυπτώ. Αν, ωστόσο, η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης δεν αντέχουν καμία διαφορετική φωνή, έχοντας συνηθίσει όλα τα ΜΜΕ να παίζουν στο δικό τους το χαβά, δεν έχουν παρά να ζητήσουν από τον κουμπάρο τους και υπόδικο κ. Μαρινάκη, που έχει ήδη αγοράσει περίπου επτά εφημερίδες, να αγοράσει για χάρη τους άλλες τόσες».