«Κάτι μαγικό» τραγουδούν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Κάτι… καρμικό έχει η σχέση των Ερυθρολεύκων με τον Κέβιν Μιραλάς, που μόλις επέστρεψε και από σήμερα κιόλας ξαναμπαίνει στις ράγες. Ο βέλγος επιθετικός όχι μόνο συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το ματς Κυπέλλου (15.00) με τον Πλατανιά, αλλά στη χθεσινή δοκιμή δόθηκε η εντύπωση πως θα είναι στο βασικό σχήμα που θα παρατάξει ο Οσκαρ Γκαρσία (που με τη σειρά του κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του).

Οπως και να έχει, θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Είναι βασικό ζητούμενο να έρθει σταδιακά σε εκείνη την «κάνω τη διαφορά» αγωνιστική κατάσταση, που άπαντες θεωρούν ότι είναι σε θέση να επαναλάβει. Οπως τότε…

Και όσο για το… κάρμα; Τελευταίο ματς του Κέβιν Μιραλάς με τους Ερυθρολεύκους στις 28 Απριλίου 2012. Ο –νικηφόρος –τελικός Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, η επισφράγιση του νταμπλ. Με Κύπελλο έφυγε, με Κύπελλο επιστρέφει 2.083 ημέρες μετά! Και κάπως έτσι η αναμέτρηση με τον Πλατανιά που έμοιαζε με τυπική διαδικασία, γίνεται ποδοσφαιρικό πάρτι… επιστροφής για τον κύριο που χθες συμπεριλαμβανόταν σε διάφορες «λίστες» κορυφαίων ιστοσελίδων ως μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές του Ιανουαρίου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός επισημοποίησε και την τρίτη κίνηση του Ιανουαρίου. Μετά τον Εχσάν Χατζισαφί (και εκείνος για βασικός προορίζεται σήμερα) και τον Κέβιν Μιραλάς, ανακοινώθηκε και η απόκτηση του 22χρονου μπακ από τη Βραζιλία Ιγκόρ Σίλβα για τεσσεράμισι χρόνια.

Η προσθήκη του σημαίνει εξελίξεις για τον Ντιόγκο Φιγκέιρας, που φεύγει είτε για την Μπράγκα (δανεικός) είτε για ομάδα της Τουρκίας.

Αν θα έχει και συνέχεια η μεταγραφική αντεπίθεση; Ολα προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορούν. Την αναζήτηση για τον… επόμενο Μιραλάς. Εναν ακόμη επιθετικό που θα μπορεί να παίξει σε ολόκληρο το πλάτος του γηπέδου. Κυρίως ως εξτρέμ. Τα ονόματα που κυκλοφορούν είναι ήδη πολλά και ενίοτε… εξωφρενικά, όπως ο Χατέμ Μπεν Αρφά και ο Νασρί. Προς το παρόν ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται περισσότερο να ανοίξει χώρο στο ρόστερ του. Να δρομολογήσει τις αποχωρήσεις των γνωστών (Μπεν, Καρσελά, Καπίνο, Ζντιέλαρ, Μίλιτς, Εμενίκε, Φιγκέιρας) και ίσως και κάποιων ακόμη. Χθες, για παράδειγμα, στην Αργεντινή έκαναν λόγο για επιστροφή της Ιντεπεντιέντε στη «διεκδίκηση» του Φελίπε Πάρντο(!). Εκείνος που αποκλείεται να φύγει είναι ο Γιάγκος Βούκοβιτς. Χθες ο Σέρβος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πατρίδα του ήταν κάθετος: «Συνεχίζω κανονικά στον Ολυμπιακό».

Τι αλλάζει ο Γκαρσία

Πίσω στον Ρέντη: Ο Οσκαρ Γκαρσία ξεκίνησε φουριόζος. Με το αίσθημα ευθύνης ότι κρατά στα χέρια του μια ομάδα που σήμερα κι όλας έχει μια ακόμη επίσημη υποχρέωση στο καρνέ της. Δεν ξοδεύει τον χρόνο του λοιπόν o Καταλανός. Προχθές το βράδυ συστήθηκε στα αποδυτήρια εξηγώντας πως σκοπεύει να αλλάξει αρκετά, και από χθες κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ποια είναι η πρώτη παρέμβαση του 44χρονου στη νέα του ομάδα; Η αλλαγή της… καθημερινότητάς της. Ο τρόπος προπόνησης. Κάτι που συζητήθηκε αρκετά χθες από τους ποδοσφαιριστές. Η διαφορά ώς και στον τρόπο προθέρμανσης με ασκήσεις που παραπέμπουν στο παιχνίδι… χωρίς την μπάλα που πρέπει να υπάρχει στο χορτάρι.