H πρόκριση της ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου είχε κριθεί ουσιαστικά από το παιχνίδι του Αγρινίου και έτσι το χθεσινό ματς έμοιαζε περισσότερο με τυπική διαδικασία. Με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στους «νέους» Ερικ Μοράν και Σοτζέι Μασούντ. Καθώς ο πρώτος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ ο Ιρανός κατέγραψε την πρώτη συμμετοχή του ως βασικός.

Αμφότεροι κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να δώσουν μια διαφορετική νότα σε ένα μάλλον άνοστο ματς, με λίγες φάσεις. Που βρήκε την ΑΕΚ να επικρατεί με 1-0 χάρις σε ένα γκολ του Λόπες, που ξεκίνησε από την εξαιρετική συνεργασία του ισπανού μέσου και του ιρανού άσου.

Ο Μοράν έδειξε ότι πρόκειται για έναν χαφ με καλή αντίληψη του παιχνιδιού και ικανότητα με την μπάλα στα πόδια. Αφού παρότι αγωνίστηκε ως κόφτης, είχε συμμετοχή και στη δημιουργία. Παίρνοντας πρωτοβουλίες και κάνοντας συνολικά ένα πολύ καλό ματς.

Από την άλλη, ο Μασούντ ανέλαβε τον ρόλο του οργανωτή, με τις περισσότερες επιθέσεις της Ενωσης να ξεκινούν από τα πόδια του. Ο Ιρανός ήταν και εκείνος που ξεκλείδωσε την άμυνα του Παναιτωλικού, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Λόπες, στη φάση που έκρινε τελικώς την αναμέτρηση. Δείχνοντας πάντως ότι χρειάζεται ακόμα χρόνο για να βρει ρυθμό και να μάθει στο 100% το παιχνίδι των συμπαικτών του.

Ευκαιρίες

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με όρεξη και έβρισκε σχετικά εύκολα τον δρόμο προς την εστία του Παναιτωλικού. Απειλώντας σε τρεις περιπτώσεις με τους Κλωναρίδη, Βράνιες και Γκάλο, πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του ματς. Ωστόσο, φτάνοντας προς το φινάλε του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και έψαξαν ένα γκολ. Μην έχοντας να χάσουν και κάτι.

Ωστόσο, στην πιο κλασική ευκαιρία τους στο ματς, στο 41′, ο Μπάρκας είπε «όχι» στο τετ α τετ με τον Ντίας, όταν ο τελευταίος έπειτα από λάθος του Βράνιες βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Τελικά, το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 66′, όταν ο ωραίος συνδυασμός των Μοράν και Μασούντ έφερε τον Λόπες σε θέση βολής. Με τον πορτογάλο μπακ να σκοράρει για δεύτερο σερί παιχνίδι, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο (81′ Γιούσης), Βράνιες (69′ Τζανετόπουλος), Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Κλωναρίδης, Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Λόπες, Μασούντ (76′ Αραούχο), Γιακουμάκης.

Παναιτωλικός: Κουσιάδης (8′ Κυριακίδης), Περέιρα, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Γιαννιώτης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο (46′ Πάουλο), Κλέσιο, Φαρλέι (70′ Μοράρ), Βασιλούδης, Ντίας.

Ο Μπακασέτας

Θετικά ήταν τα μαντάτα της μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε χθες ο Τάσος Μπακασέτας, σχετικά με τις ενοχλήσεις που αισθανόταν στο γόνατο από το Σάββατο και το ματς του Αγρινίου με τον Παναιτωλικό. Οπως φάνηκε, ο παίκτης της ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και έτσι αναμένεται να μπει ξανά σε φουλ πρόγραμμα προπονήσεων.

Αντίθετα, πιο συντηρητικά αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις ο Ούρος Τσόσιτς, που ταλαιπωρείται από ένα οστικό οίδημα. Και δεν υπολογίζεται ούτε για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, που ακολουθεί.