Ο Ζινεντίν Ζιντάν ζήτησε «αντίδραση» από τους παίκτες της Ρεάλ, μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα που έχουν φέρει την ομάδα 16 βαθμούς μακριά από την κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος. Παράλληλα όμως ξέσπασε, θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κάποια διαφωνία με τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ σε ό,τι αφορά τη μεταγραφή τερματοφύλακα, αλλά και να δείξει πως στηρίζει τους παίκτες.

«Ποτέ δεν πρόκειται να ασκήσω πίεση στον πρόεδρο. Είναι αυτός που μου έδωσε την ευκαιρία σε αυτή την ομάδα» είπε ο γάλλος τεχνικός, προσθέτοντας: «Δεν χρειάζομαι κανέναν και δεν θέλω κανέναν. Πιστεύω στην ομάδα μου. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές σε μια περίοδο. Ομως όλα είναι μπροστά μας και αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι τι μπορούμε να κάνουμε έως το τέλος της σεζόν». Η Ρεάλ φαίνεται να είναι κοντά στην απόκτηση του τερματοφύλακα της Μπιλμπάο, Κεπά, όμως τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε επέμβαση δείχνουν πως η μεταγραφή δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Ο τεχνικός της Ρεάλ έμεινε μισή ώρα στα αποδυτήρια μιλώντας με τους ποδοσφαιριστές, αλλά αρνήθηκε στη συνέχεια να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της συζήτησης. «Αυτό που θέλουμε είναι να βρούμε λύσεις και να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα καλύτερα» είπε απλά. «Τα λάθη γίνονται από όλους και όχι από έναν ή δύο. Είχαμε δύο καταπληκτικά χρόνια. Δεν πρόκειται να φορτώσω τα πάντα σε αυτούς τους παίκτες, για τους οποίους λέγατε πριν από τρεις μήνες πως ήταν σπουδαίοι».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, η Μάντσεστερ Σίτι έχει συμφωνήσει με τον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Αρσεναλ και είναι ελεύθερος να συζητήσει ενόψει του καλοκαιριού. Ο τραυματισμός του Γκαμπριέλ Ζεσούς άλλαξε τα μεταγραφικά πλάνα του Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς αρχικά ήθελαν τον Σάντσες από το καλοκαίρι ως ελεύθερο. Τώρα όμως θα πρέπει να συζητήσουν και με την Αρσεναλ, η οποία θέλει τον Κριστιάν Παβόν της Μπόκα Τζούνιορς. Η ρήτρα στο συμβόλαιο του 21χρονου ποδοσφαιριστή είναι 30 εκατ. ευρώ. Το πρόβλημα για τον Βενγκέρ είναι πως για τον Παβόν ενδιαφέρονται επίσης Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ και Μίλαν.