Ο Αγιος Σπυρίδων είναι πολιούχος του Πειραιά, της Κέρκυρας, του Μεσολογγίου, της Κισσάμου Χανίων, της Ελαφονήσου και της Βόνιτσας. Ο… Σπιριντόνοβιτς, πάντως, του Πανιωνίου έμελλε να έχει την τιμητική του στο Ηράκλειο.

Εκεί έμελλε να πετύχει το πρώτο εκτός έδρας γκολ ως παίκτης του Πανιωνίου. Και τα πέντε προηγούμενα τέρματά του με την κυανέρυθρη φανέλα είχαν επιτευχθεί στη Νέα Σμύρνη. Χθες όμως έδωσε τη χαριστική βολή στον ΟΦΗ, στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των 16 του Κυπέλλου στο Γεντί Κουλέ (0-1).

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του 24χρονου αυστριακού winger στο ξεκίνημα της φάσης (28′), αλλά η μεγαλύτερη έγνοια τους είναι να επιλυθεί το ακανθώδες οικονομικό πρόβλημα.

Υστερα από οκτώ αποχωρήσεις παικτών συμπλήρωσαν χθες 18άδα με τους τραυματίες Αλέξη Περογαμβράκη και Σέρχιο Λεάλ στον πάγκο… Οπότε ο αποκλεισμός από τα προημιτελικά του Κυπέλλου είναι ήσσονος σημασίας τη στιγμή που διακυβεύεται η βιωσιμότητα της ΠΑΕ.

Ο Πανιώνιος από την άλλη αποπνέει υγεία. Με συνολικό δε σκορ 3-0 στις δύο κόντρες με τους Κρητικούς προκρίθηκε στους 8 του Κυπέλλου και μάλιστα στο χθεσινό ματς είχε την ευκαιρία να πάρει το «βάπτισμα του πυρός» (αντικαθιστώντας τον σκόρερ Σρνταν Σπιριντόνοβιτς) και ο 20χρονος Γιάννης Οικονομίδης (γεννηθείς 3/1/1998).

Στα μεταγραφικά, είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η απόκτηση του 21χρονου νορβηγού winger (με καταγωγή από το Μαρόκο) Μοχάμεντ Οφκίρ που έχει θητεύσει σε Λίλεστρομ και Λόκερεν.

Σε… ράγες έχει μπει και η επιστροφή του Χρήστου Τασουλή (τερματίζεται ο δανεισμός του στη Λανς) ο οποίος θα πλαισιώσει τον Γιώργο Σαραμαντά στη θέση του αριστερού μπακ, μετά τη μεταγραφή του Εχσάν Χατζισαφί στον Ολυμπιακό.