Η επιτυχία βασίζεται στη δουλειά. Σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί φυσικά εξαίρεση, αλλά όταν η κουβέντα πάει στην μπάλα χρειάζεται να εστιάσει κάποιος και στο ταλέντο. Το αποτέλεσμα όμως χαρακτηρίζεται ιδανικό αν δουλειά και ταλέντο συνυπάρχουν σε μια ομάδα. Το παράδειγμα του Ατρομήτου και η εντυπωσιακή πορεία της ομάδας του Περιστερίου φανερώνουν πολλά για το μυστικό της επιτυχίας.

Ο Αμρ Ουάρντα, ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Ατρομήτου, μιλά στην «Ομάδα» για το θαύμα που κυνηγούν οι Περιστεριώτες. Κάνει σκέψεις για τον τίτλο. Αποθεώνει τον Νταμίρ Κάναντι και το κλίμα στην ομάδα του. Απολαμβάνει την αναγνώριση του κόσμου και έχει στο μυαλό του και το Μουντιάλ. «Θα πάω σίγουρα στη Ρωσία» λέει με καμάρι και περιμένει πώς και πώς την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Ολοι φίλοι»

Ολη η χώρα λοιπόν αναρωτιέται μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Ατρόμητος. «Εύχομαι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα» λέει ο μεσοεπιθετικός του Ατρομήτου και συνεχίζει. «Εχουμε πολύ καλή ομάδα και προσπαθούμε για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι. Στον Ατρόμητο είμαστε μία οικογένεια και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό. Το κλίμα μεταξύ των παικτών είναι εξαιρετικό και μας έχει βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Ο Ουάρντα είναι αναμφίβολα από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ομάδας του Περιστερίου. Ο ίδιος αναγνωρίζει πως όλοι στον Ατρόμητο τον βοήθησαν να παρουσιάσει αυτή την εικόνα και τονίζει: «Στον Ατρόμητο απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Ολη η ομάδα με βοήθησε για να έχω αυτή την απόδοση. Δεν είπα τυχαία πως είμαστε μία οικογένεια. Το κλίμα είναι πολύ καλό, εξαιρετικό, κι αυτό φαίνεται από πολλά πράγματα. Δεν υπάρχει γκρίνια, κανείς δεν παραπονιέται ακόμα κι όταν δεν αγωνίζεται και νομίζω πως αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος για την ομάδα μας. Είμαστε όλοι χαρούμενοι για την ομάδα μας, για τη δουλειά που κάνουμε, αλλά και για την πορεία μας στο πρωτάθλημα».

Κλειδί ο προπονητής

Ο αιγύπτιος άσος του Ατρομήτου αποθέωσε τον προπονητή του Νταμίρ Κάναντι μιλώντας γι’ αυτόν με τα πλέον κολακευτικά λόγια. «Στον προπονητή ανήκει πολύ μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας μας. Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε στις προπονήσεις αλλά και η συμπεριφορά του απέναντί μας, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία οικογενειακού κλίματος. Είναι ένας προπονητής που ξέρει πώς να συμπεριφερθεί στον παίκτη του κι εμένα με έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. Κάνουμε καλή δουλειά στις προπονήσεις, μάθαμε πράγματα μέσα από την καθημερινή προπόνηση, κι όταν ένας προπονητής πετυχαίνει τόσα πολλά, σημαίνει ότι ξέρει καλά τη δουλειά του. Ακόμα και όταν η κούραση είναι μεγάλη έπειτα από διπλή προπόνηση, έχει τον τρόπο να μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα. Θέλω μάλιστα να σταθώ στο κομμάτι της τακτικής. Δουλεύουμε πολύ σ’ αυτόν τον τομέα σε κάθε προπόνηση. Νομίζω ότι φαίνεται από την απόδοσή μας».

«Σίγουρα στο Μουντιάλ»

Ο Ουάρντα έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο και όπως όλα δείχνουν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή της Αιγύπτου για το Μουντιάλ. Ο 25χρονος άσος της ομάδας του Περιστερίου εξέφρασε τη σιγουριά του για την παρουσία του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαι μέλος της ομάδας εδώ και δύο χρόνια και είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για την Αίγυπτο που θα παίξει στο Μουντιάλ. Είναι μεγάλη υπόθεση για έναν παίκτη να παίξει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα είμαι σίγουρα στο Μουντιάλ και θέλω να βοηθήσω την εθνική μου ομάδα».