Συζήτηση με καταστηματάρχες, συνεργασία με στελέχη της αυτοδιοίκησης και φορείς, αλλά και συναντήσεις με νέους στην Κατερίνη και σε γειτονικά χωριά είχε χθες το μενού της πρώτης περιοδείας για το 2018 που πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφετηρία την Πιερία και δεύτερο σταθμό σήμερα την Πέλλα. Μέσω των απευθείας επαφών του με την κοινωνία –όπως ανέφερε –στοχεύει στο να διαδοθεί το πρόγραμμα της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, ενώ κάλεσε τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να μεταφέρουν στη βάση το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανήμερα της επικράτησής του στις εσωκομματικές κάλπες και συμπλήρωσης δύο ετών από την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χαρίστηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση ενόψει και της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, κατηγορώντας την σε υψηλούς τόνους πως κόβει επιδόματα και επιβάλλει ξανά σκληρά μέτρα. «Ματώνει η αριστερή τους συνείδηση, αλλά ψηφίζουν τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα» ήταν ένα από τα δηκτικά σχόλιά του με στόχο τους κυβερνώντες. Συμπλήρωσε μάλιστα πως επιλέγει να μιλήσει με τους πολίτες, ενώ εκείνοι «εγκλωβισμένοι μέσα στα ψέματά τους και μέσα στο λαϊκισμό τους, δεν μπορούν να βγουν και να κυκλοφορήσουν στον κόσμο».

Επιδίωξη του προέδρου της ΝΔ, όπως επισημαίνεται από την Πειραιώς, ήταν σ’ αυτή την επίσκεψη στην Κατερίνη, στο Λιτόχωρο, στη Βροντού, την Καρίτσα και σε άλλα χωριά της Πιερίας να μην αναλωθεί τόσο στην κριτική προς τον κυβερνητικό συνασπισμό αλλά κυρίως να ακούσει τους πολίτες και να αναδείξει τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Οταν, για παράδειγμα, άκουσε τα παράπονα εμπόρων στον πεζόδρομο της Κατερίνης πως «δεν αντέχουν από τους φόρους και τις εισφορές», ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία να δεσμευτεί εκ νέου για μείωση φόρων από μια κυβέρνηση της ΝΔ. «Και, ταυτόχρονα, θα συμμαζέψουμε το κράτος και θα προσελκύσουμε επενδύσεις. Θα αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου» τόνισε.

Ακόμη μία φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την πεποίθηση πως το 2018 «θα είναι μία χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής». Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, που ξεκίνησε με την αφετηρία της νέας χρονιάς και το πρόγραμμα των περιοδειών από την Πειραιώς. Οι επιτελείς της συντηρητικής παράταξης εκτιμούν πως η κυβέρνηση παρά τις θριαμβολογίες της περί εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια, δεν αποκλείεται να κάνει πρόωρες εκλογές και, συνεπώς, η ΝΔ πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη.

«ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ». Στο επιτελείο Μητσοτάκη αξιολογούν ως ιδιαίτερα θετικά τα μηνύματα και το κλίμα που εισέπραξε ο πρόεδρος της ΝΔ στην Πιερία, καθώς αναφέρουν πως δεν ήταν μόνο οι υποστηρικτές της ΝΔ που τον ενθάρρυναν να συνεχίσει την προσπάθειά του. «Αρκετοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Ομως τους απογοήτευσε και τώρα σκέφτονται να επιστρέψουν στη ΝΔ», υποστηρίζουν. Σημειώνεται ότι στην Πιερία, περιφέρεια που στο παρελθόν ήταν ένα από τα δεξιά κάστρα στη Βόρεια Ελλάδα, τα ποσοστά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές του 2015 ήταν μοιρασμένα (32,68% έναντι 32,43%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα εξέλεξε τρεις βουλευτές και η ΝΔ μόλις έναν. Ανάλογα λένε ότι είναι τα μηνύματα και από την Πέλλα, όπου το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προβάδισμα με δύο μονάδες έναντι της ΝΔ.