Ο Μανόλο Χιμένεθ επέμεινε στο διάστημα που προηγήθηκε για την απόκτηση του Σοτζέι Μασούντ, εκτιμώντας πως είναι ο παίκτης που θα μπορούσε να ταιριάξει αμέσως στο παιχνίδι της ΑΕΚ και να αναλάβει τον ρόλο του οργανωτή της ομάδας. Κάνοντας δηλαδή ό,τι έλειπε από την Ενωση από τη στιγμή του τραυματισμού του Πέτρου Μάνταλου.

Ο ιρανός μέσος έδωσε ένα πρώτο δείγμα στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό και στο ματς του Κυπέλλου που ακολούθησε πήρε την μπαγκέτα σαν σωστός μαέστρος. Κάνοντας τη διαφορά για την Ενωση στο γήπεδο και ξεκλειδώνοντας την άμυνα του Παναιτωλικού, έστω κι αν το ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η –χωρίς κοντρόλ –πάσα στον Λόπες που έφερε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και κάποιες εμπνεύσεις του 33χρονου άσου ήταν ό,τι καλύτερο μπορεί να κρατήσει από το παιχνίδι η Ενωση, μαζί ενδεχομένως με το θετικό ντεμπούτο του Ερικ Μοράν.

Πέρα από τα όσα έκανε με την μπάλα στα πόδια, πάντως, ο Μασούντ ξεχώρισε στο εν λόγω ματς και για τα ηγετικά χαρακτηριστικά που δείχνει. Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, δίνοντας οδηγίες στους συμπαίκτες του και παίρνοντας πάνω του αρκετές από τις στημένες φάσεις. Που με την παρουσία του Μασούντ, μπορεί να εξελιχθούν σε σημαντικό όπλο για την ΑΕΚ.

Ο ιρανός μέσος δείχνει να έχει ενταχθεί στο σύνολο του Χιμένεθ, ο οποίος πιστεύει σε αυτόν πολύ και εκτιμά ότι μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα όσον αφορά την κατάληξη της σεζόν για την ΑΕΚ. Ποντάροντας πολλά στην εμπειρία αλλά και στην ποιότητα του Μασούντ για να καλυφθεί το κενό του Μάνταλου και η ΑΕΚ να βρει στο πρόσωπο του ιρανού άσου τον οργανωτή που αναζητά.

«Να παραμείνουμε οικογένεια»

Στο εστιατόριο Mutfak της Γλυφάδας βρέθηκε χθες όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ, καθώς η Ενωση έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Παρουσία και του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο οποίος μίλησε στους παίκτες ζητώντας τους να παραμείνουν μια οικογένεια, όπως έχουν δείξει. Κάτι που μπορεί να αποτελέσει τον βασικότερο παράγοντα για τη θετική κατάληξη της φετινής σεζόν. Αφού όπως υπογράμμισε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, οι ομάδες δεν φτιάχνονται με τα χρήματα, αλλά με το κλίμα που χτίζεται στα αποδυτήρια. Τομέα στον οποίο, όπως είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, η Ενωση ξεχωρίζει.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους τυχερούς της βραδιάς, που κέρδισαν τα φλουριά, ήταν οι Μανόλο Χιμένεθ, Σέρχιο Αραούχο, Βινίσιους Φρέιτας, Χρήστος Αντωνίου, αλλά και ο φυσικοθεραπευτής Γιάννης Μπουρουτζίκας.