Από τον Παναγιώτη Ζέρβα και τον Γιάννη Μαντζίκο στον Φερνάντο Πίτι!

Η Λαμία έγραψε Ιστορία περνώντας για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά κυρίως διότι απέκλεισε σε διπλό αγώνα τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο έχασε χθες 1-0, αλλά είχε το… χιονισμένο μαξιλαράκι του 4-1 που την έστειλε στους 8.

Το 1972 ήταν το γκολ του Ζέρβα που απέκλεισε την ΑΕΚ (1-0) με τη Λαμία στη Β’ εθνική, ενώ 12 χρόνια αργότερα στο ίδιο γήπεδο της Λαμίας (στη Γ’ τότε εθνική) ήταν η σειρά του Γιάννη Μαντζίκου για τον νέο άθλο πρόκρισης επί της Ενωσης (1-0).

«Γράψαμε την πιο λαμπρή σελίδα της Ιστορίας, αλλά αν τολμήσουμε να… ψηλώσουμε θα το πληρώσουμε ακριβά, αφού ο στόχος μας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η σωτηρία. Είχαμε και τύχη, γιατί το πρώτο ματς έγινε κάτω από πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες, ενώ δεν έπρεπε να γίνει και μας βγήκε» είπε ο πάντα σεμνός τεχνικός της Λαμίας Μπάμπης Τεννές, που αυτή τη φορά είχε τον Ισπανό Πίτι (με τα δύο γκολ στο πρώτο παιχνίδι) να παίζει τον ρόλο του Ζέρβα και του Μαντζίκου για να γιορτάσει και πάλι η πόλη μια ιστορική πρόκριση.

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν ρεαλιστής: «Θέλαμε να προκριθούμε αν και ήταν δύσκολο μετά το πρώτο παιχνίδι, αλλά ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι εφέτος ο μεγάλος στόχος είναι να σωθεί η χρονιά με όποιον τρόπο και ας υπάρχουν και κάποια άσχημα αποτελέσματα».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, που αποθεώθηκε από τους 6.000 φίλους της ομάδας (οι οποίοι χειροκρότησαν και τους παίκτες αλλά αποδοκίμασαν έντονα τον Γιάννη Αλαφούζο και την οικογένεια Βαρδινογιάννη) ρωτήθηκε και αν ξέρει και τα οικονομικά για τον Μολέντο και χαμογελώντας απάντησε: «Εχω αρκετές αρμοδιότητες, αλλά δεν έχω φτάσει μέχρι εκεί!».

Πάντως ο Παναθηναϊκός χρήματα περιμένει άμεσα από τον Κουρμπέλη (2,5 εκατ. ευρώ) που φεύγει σύντομα.

Το αργοπορημένο (74′) γκολ του Μουνιέ δεν αρκούσε στον Παναθηναϊκό που πρόσθεσε έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των «ταπεινωτικών» αποκλεισμών (Ξάνθη, Αιγάλεω, Πανσερραϊκός, Εργοτέλης, Πλατανιάς), αν και το Κύπελλο είναι –στο εξωτερικό περισσότερο –η διοργάνωση των εκπλήξεων.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης (77′ Πίσπας), Κουρμπέλης, Ινσούα, Βιγιαφάνιες, Τζανδάρης (58′ Δώνης), Χίλιεμαρκ, Μουνιέ, Αλτμαν (58′ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς.

Λαμία: Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Ομο, Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος (60′ Κουτρομάνος), Παντελιάδης, Βάντερσον, Ακόστα (79′ Τσούκαλος), Πίτι (86′ Βουό).