Στους προημιτελικούς του Κυπέλλου βρίσκεται ο Ολυμπιακός έπειτα από το χθεσινό 2-0 επί του Πλατανιά με τα γκολ του Ούρος Τζούρτζεβιτς (68′, 92′). Πιθανότατα όμως όσοι βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη ή όσοι «κόλλησαν» μπροστά από τις οθόνες τους να μην είχαν ούτε δευτερόλεπτο στο μυαλό τους τη δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση. Και μεταξύ μας: τους δικαιολογούμε απόλυτα.

Στο Φάληρο χθες το μεσημέρι κάθησε για πρώτη φορά στον πάγκο του γηπεδούχου ο Οσκαρ Γκαρσία. Φόρεσε ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα κοτζάμ Κέβιν Μιραλάς. Εμφανίστηκε μια ομάδα με νέο σχηματισμό (4-4-2), νέα πρόσωπα (ντεμπούτο ο Χατζισαφί), με διάθεση να πιέσει ψηλότερα από ό,τι συνήθως, με 18 τελικές προσπάθειες στο ενεργητικό της. Προσδοκίες στα μισά του δρόμου μιας σεζόν στην οποία ο Ολυμπιακός κρατά την τύχη στα χέρια του, αλλά και επιχειρεί να ανεβάσει και άλλο τον πήχη.

«Λίγο-πολύ, αυτή είναι η ιδέα μου», παραδέχθηκε ο Οσκαρ Γκαρσία που είχε μια καλή κουβέντα για όσους έπαιξαν, «ήταν ευκαιρία να δούμε σε δράση κάποιους παίκτες που τους είχαμε δει λιγότερο σε βίντεο. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλουμε να βελτιώσουμε. Είμαστε χαρούμενοι όμως που έπειτα από μόλις δύο ημέρες προπονήσεων κάποια τα έκαναν πράξη». Ο Καταλανός στην 4-4-2 δοκιμή έστειλε τον Μιραλάς λίγα βήματα πίσω από τον Ούρος Τζούρτζεβιτς (που χθες σκόραρε σε πέμπτο διαφορετικό ματς στις επτά τελευταίες συμμετοχές του). Τοποθέτησε στα άκρα της μεσαίας γραμμής τον (πολύ καλό) Σεμπά και τον Ανδρούτσο, ενώ στον άξονα επέλεξε δύο κεντρικούς (Μάρτινς, Ζιλέ) χωρίς ιδιαίτερες ανασταλτικές ικανότητες. Η επιλογή του αποδείχθηκε άκρως λειτουργική.

Και όσο για τον Κέβιν που αγωνίστηκε 85′ λεπτά, είχε τουλάχιστον τρεις στιγμές για γκολ (12′, 17′, 52′). Το ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι ότι είχε και όλα τα υπόλοιπα. Τη σήμα κατατεθέν ταχύτητά του με ή χωρίς την μπάλα, εκείνα τα χαρακτηριστικά σλάλομ, πολύ καλή συνεργασία με τους υπολοίπους. «Ο κόσμος τον αγαπάει πολύ, ήρθε εδώ και στις πρώτες δύο προπονήσεις είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συμπεριφορά του, αλλά και από τη φυσική του κατάσταση» εξήγησε ο νέος κόουτς δείχνοντας πως προορίζει τον Μιραλάς άμεσα για την πρώτη γραμμή της μάχης του πρωταθλήματος.

Και μιας και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε πάντα στον μεταγραφικό Ιανουάριο, χθες το μεσημέρι ο Κώστας Καραπαπάς προσπάθησε να ρίξει λίγο τους τόνους και να… μαζέψει τα αμέτρητα σενάρια των ημερών. «Ο κόσμος να μην παρασύρεται από τη μεταγραφολογία. Το ρόστερ έκλεισε. Τα ονόματα που γράφονται δεν υπάρχουν. Αυτό που δουλεύουμε τώρα είναι να φύγουν κάποιοι παίκτες που δεν είναι στα πλάνα για το μέλλον» εξήγησε ο διευθυντής Επικοινωνίας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

Ολυμπιακός: Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Χατζισαφί, Ζιλέ (79′ Ταχτσίδης), Μαρτίνς, Ανδρούτσος (69′ Μάριν), Σεμπά, Μιραλάς (85′ Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς.

Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Καρυπίδης (46′ Βάντερσον), Πριντέτα, Αγγελόπουλος, Ουές, Μάλσα, Στόιτσεφ, Πατράλης, Κοροβέσης (46′ Ντουάλα), Ζίκο (61′ Μπούντνικ), Πετρόπουλος.