Μία από τις μεταγραφές που συζητήθηκε ιδιαίτερα το περασμένο καλοκαίρι ήταν του Λεονάρντο Μπονούτσι. Ο 31χρονος αμυντικός παραχωρήθηκε από τη Γιουβέντους στη Μίλαν έναντι 40 εκατ. ευρώ. Ηταν μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις που δύο ομάδες με βαριά φανέλα συμφώνησαν για τη μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή. Οι συζητήσεις ανάμεσα σε μεγάλους συλλόγους για παραχώρηση βασικών ποδοσφαιριστών μπορεί να μην είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη χώρα μας, όμως στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συμβαίνουν αρκετά συχνά.

Τον Ιανουάριο του 2014, η Τσέλσι συμφώνησε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την παραχώρηση του Χουάν Μάτα. Αλλά και η Λίβερπουλ που προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι στην Πρέμιερ Λιγκ και να διεκδικήσει τον τίτλο παραχώρησε στην Μάντσεστερ Σίτι τον Ραχίμ Στέρλινγκ σε μία μεταγραφή που ξεπέρασε τα 60 εκατ. Ανάλογη κίνηση από τη Σίτι έγινε και το περασμένο καλοκαίρι καθώς συμφώνησε με την Τότεναμ για τη μεταγραφή του διεθνούς αμυντικού Κάιλ Γουόκερ. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθησαν επίσης Λίβερπουλ και Αρσεναλ, με τους Reds να πληρώνουν 40 εκατ. ευρώ για να φέρουν στο Ανφιλντ τον Αλεξ – Οξλέιντ Τσάμπερλεν.

Τον Ιούλιο του 2015, η Μπαρτσελόνα χτύπησε την πόρτα της ιδιαίτερα ισχυρής τα τελευταία χρόνια Ατλέτικο Μαδρίτης για να πάρει στο Καμπ Νου τον Αρντά Τουράν. Οι Μπλαουγκράνα δαπάνησαν 34 εκατ. ευρώ.

Να αναφερθούμε και σε δύο μεταγραφές της δεκαετίας του ’90 που έγιναν με συμφωνία μεγάλων συλλόγων. Η Λάτσιο παραχώρησε στην Ιντερ τον Κριστιάν Βιέρι, ενώ η Γιουβέντους στη Μίλαν τον Ρομπέρτο Μπάτζιο.