Οι γιορτές έφυγαν και οι γνωστοί χαρτοπαίκτες των ημερών αραιώνουν σιγά σιγά. Στον Παναθηναϊκό όμως η τράπουλα είναι ακόμα πάνω στο τραπέζι και την πράσινη τσόχα, καθώς εξελίσσεται μια δυνατή παρτίδα πόκερ όσον αφορά τον Ροντρίγκο Μολέντο.

Η Ιντερνασιονάλ ανακοίνωσε χθες τη μεταγραφή του και την επιστροφή στην ομάδα από την 1η Ιουλίου, αφού ο παίκτης είχε υπογράψει προσύμφωνο με την ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε πριν από λίγες ημέρες.

Εδώ όμως ξεκινά το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, που θέλει να σώσει ό,τι καλύτερο μπορεί από τον βραζιλιάνο άσο και αυτό δεν είναι αγωνιστικό. Οι Πράσινοι γνωρίζουν καλά ότι ο παίκτης είναι «φευγάτος» από τη Λεωφόρο και δεν τους πειράζει, αρκεί να εκμεταλλευτούν αυτό το τελευταίο εξάμηνο που τους ανήκει ακόμα.

Το πρόβλημα είναι ότι η Ιντερνασιονάλ που τον θέλει από τώρα δεν δίνει ούτε ευρώ αλλά μόνο παίκτες και το Τριφύλλι προτιμά σαφώς την περίπτωση του ΠΑΟΚ, που δεν λέει όχι στο να ενισχυθεί μέχρι το καλοκαίρι με τον έμπειρο Βραζιλιάνο, προσφέροντας χρήματα στον Παναθηναϊκό.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να πειστεί ο παίκτης, καθώς ό,τι ώρα θέλει μπορεί να κάνει προσφυγή και να μείνει ελεύθερος εφόσον δεν πάρει τα χρήματα που του οφείλονται από τους Πράσινους και εκεί έχει πέσει όλο το βάρος (σε συνδυασμό και με τους ανθρώπους του Δικεφάλου) ώστε ο Μολέντο να παραμείνει κάτοικος Ελλάδας για ακόμα λίγους μήνες, απλώς λίγο πιο βόρεια…

Αγωνία

Τα μέτωπα όμως είναι πολλά και ιδιαίτερα σημαντική είναι η σημερινή ημέρα, καθώς είναι προγραμματισμένο να εκδικαστούν δύο δύσκολες προσφυγές για τον σύλλογο, αυτές του Στάθη Ταυλαρίδη (διεκδικεί 97.000 ευρώ με αυτήν την προσφυγή) και του Δανού Ράσμους Τελάντερ (104.000 ευρώ), που δεν έχουν δεχθεί ώς τώρα την πρόταση διακανονισμού και δύσκολα θα το κάνουν αν δεν μπει τουλάχιστον κάποιο ποσό στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Πολύτιμο χρόνο αντίθετα πήραν οι άνθρωποι του συλλόγου στην περίπτωση τεσσάρων άλλων παικτών, των οποίων οι προσφυγές ήταν να εκδικαστούν χθες, αλλά πήραν αναβολή για τις 24 Ιανουαρίου.

Αρχικά ήταν να εκδικαστεί του Βέμερ και αμέσως μετά αυτές των Τοτσέ, Λέτο και Εσιέν, με τους Πράσινους να βρίσκουν δίαυλο επικοινωνίας με τη δικηγόρο των παικτών και να παίρνουν έτσι παράταση κάποιων ημερών.

Μέσα στις οποίες ελπίζουν να έχουν προχωρήσει στην πώληση κάποιων παικτών και με το πρώτο ρευστό που θα έχει μπει στα ταμεία να κλείσουν κάποιες πρώτες τρύπες και να μπορέσουν πιο ανθρώπινα να προχωρήσουν σε ένα πλάνο αποπληρωμής προς τους παίκτες που έχουν κάνει τις προσφυγές τους.

Οπως και να ‘χει, η εβδομάδα που τρέχει είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ο χρόνος πιέζει και ο Παναθηναϊκός ψάχνει εναγωνίως χρήματα για να κλείνει (έστω προσωρινά) μέτωπα και να παίρνει πίστωση χρόνου.