Η έλλειψη αυτοπεποίθησης ήταν για ακόμα μία φορά φανερή στις κινήσεις των παικτών της Ρεάλ. Το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ έδειξε για ακόμα μία φορά πως η ομάδα βρίσκεται σε κρίση όσο κι αν ο Ζινεντίν Ζιντάν αρνείται να το παραδεχτεί. Αυτή τη φορά η Ρεάλ δεν έδειξε στο κοινό της την εικόνα του β’ μέρους στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο απουσίαζαν η φαντασία στην οργάνωση, οι σωστές συνεργασίες και φυσικά το γκολ! Αυτή η αδυναμία στην επίθεση αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ζιντάν. Συνολικά 29 τελικές χωρίς να βρουν δίχτυα! Παράλληλα, οι επιστροφές στις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων ήταν αργές και οι κίνδυνοι για την εστία του Νάβας συχνοί. Το γκολ της Βιγιαρεάλ προήλθε από κόντρα ύστερα από στατική φάση!

Ο Ζιντάν αντικατέστησε τον Μπέιλ με τον Ασένσιο και τον Ισκο με τους Λούκας. Για πολλούς και αυτές οι αλλαγές ήταν αργοπορημένες. Ο τεχνικός της Ρεάλ ξέχασε άλλη μία. Ο Μπενζεμά ήταν βέβαια εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Ωστόσο ο 20χρονος Μπόρχα Μαγιοράλ έκανε προθέρμανση στο β’ μέρος χωρίς όμως να δεχτεί νεύμα για να ετοιμαστεί να μπει στο γήπεδο.

Η Ρεάλ είναι λοιπόν είναι σε κρίση. Ο Τόνι Κρόος δεν δίστασε παραδεχτεί ότι έχει αρχίσει να τίθεται σε αμφισβήτηση και η θέση της ομάδας στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ: «Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και αυτό. Εχουμε ανάγκη βαθμούς».