«The Darkest Hour». Πενήντα τρία χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ επανέρχεται δριμύτερος μέσω του πολεμικού δράματος του Τζο Ράιτ το οποίο επικεντρώνεται στις πρώτες ημέρες του Πατέρα της Νίκης στην πρωθυπουργία της Βρετανίας. Οι θανατηφόρες ατάκες του Τσόρτσιλ που συμπυκνώνουν όλη τη βρετανική ειρωνεία και τον σαρκασμό που πολλές φορές έφτασε μέχρι το χείλος της χλεύης μπορούν να προσαρμοστούν με μοναδικό τρόπο στα εν Ελλάδι ποδοσφαιρικά δρώμενα.

«Κάθησε στα κάγκελα τόσο πολύ καιρό που στο τέλος το σίδερο μπήκε στην ψυχή του».

Ο Παναθηναϊκός μίκρυνε υπερβολικά. Οχι μόνο λόγω της οικονομικής μέγγενης στην οποία έχει εγκλωβιστεί αλλά και λόγω της νοοτροπίας που ολίσθησε κι έπιασε πάτο. Πρώτος ο ίδιος πιστεύει πως είναι πια μικρός, όταν αποδίδει τις όποιες αποφάσεις των διαιτητών, όπως αυτή του Ευαγγέλου που επέτρεψε να ξεκινήσει το παιχνίδι στη Λιβαδειά μέσα στην καταιγίδα, ή του Αρετόπουλου για τον χιονοπόλεμο με τη Λαμία, στην οικονομική και αγωνιστική αδυναμία του. Ξεχνά την αξία της φανέλας του και την υποχρέωση των παικτών του να την υπερασπιστούν.

«Οσο πιο πίσω πάμε στο παρελθόν τόσο πιο μακριά στο μέλλον μπορούμε να δούμε».

Στην περίπτωσή μας , 483 ημέρες. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2016 ο Ατρόμητος γνωρίζει εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό με 2-0 και την επομένη αποδεσμεύει τον προπονητή του Τραϊανό Δέλλα. Στις 14 Ιανουαρίου 2018 ο Κολοσσός επανέρχεται στη δράση, αυτή τη φορά ως προπονητής του Παναιτωλικού και νικά τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 1-0. Μια ήττα που ουσιαστικά βάζει τέλος στα όνειρα του Ατρομήτου να γίνει η Λέστερ της Ελλάδας. Νέμεση.

«Ο χαρακτήρας μπορεί να επιδεικνύεται στις μεγάλες στιγμές –πλάθεται, όμως, στις μικρές».

Η Κέρκυρα δήλωσε πέντε παίκτες να εκτίσουν την ποινή τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Αν είχε ένδεκα διαθέσιμους για να εκτίσουν την ποινή τους τι θα γινόταν; Είναι ένα θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Να θέσει για παράδειγμα ένα πλαφόν στον αριθμό των παικτών που μπορεί να δηλώσει μία ομάδα για να εκτίσουν ποινές.

«Μου αρέσει να συμβαίνουν πράγματα. Και αν τα πράγματα δεν συμβαίνουν, μου αρέσει να τα κάνω να συμβαίνουν».

Το λάθος του διαιτητή Στυλιαρά εις βάρος του ΠΑΣ ήταν αμφίσημο. Ο Μπετρά ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Τσιντώτα. Δεν δίνεται πέναλτι αλλά ούτε κίτρινη κάρτα στον παίκτη που, κατά τον ρέφερι, έκανε βουτιά για να τον ξεγελάσει. Η φάση έλαβε χώρα στο 11ο λεπτό κι ενώ το ματς ήταν στο 0-0. Τι θα ακολουθούσε αν δινόταν το πέναλτι είναι άγνωστο. Και το «αν» έχουμε πει πολλάκις είναι μεγάλη κουβέντα.