Αρης και Παναχαϊκή συνεχίζουν την πορεία τους στη Φούτμπολ Λιγκ υπό το άγρυπνο βλέμμα του ΟΦΗ, αλλά και των Τρικάλων.

Ο Αρης με γκολ των Ντούνη και Διαμαντόπουλου νίκησε στη Λάρισα 2-0 τον Απόλλωνα και παρέμεινε στο +3 από την Παναχαϊκή, ωστόσο ο Δημήτρης Σπανός εξέφρασε παράπονα για τα λάθη των παικτών του: «Είναι σημαντικοί οι τρεις βαθμοί, αλλά πρέπει να διορθώσουμε πράγματα, όπως έναν φόβο που βγάζει ορισμένες φορές η ομάδα. Πρέπει να βρούμε το πρόβλημα και να το λύσουμε. Δεν πρέπει να ισορροπούμε σε ένα σκοινί» υποστήριξε ο τεχνικός του Αρη.

Με το γκολ του Ελευθεριάδη η Παναχαϊκή νίκησε στην Αρτα την ΑΕ Καραϊσκάκης (1-0) και εξακολουθεί να είναι κοντά στον Αρη, διατηρώντας και το +5 από τον ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε στο Αίγιο του Παναιγιάλειου με 2-0.

«Οι παίκτες έκαναν τεράστια προσπάθεια. Ηταν ίσως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας και νομίζω δίκαια πήραμε τη νίκη» είπε ο προπονητής της Παναχαϊκής, Σωκράτης Οφρυδόπουλος.

Ο ΟΦΗ συνεχίζει τη μάχη παρά τα οικονομικά προβλήματα, ήδη έχουν αποχωρήσει οκτώ ποδοσφαιριστές και μάλιστα χθες ανακοινώθηκε η απόκτηση του Νίκου Ζιαμπάρη από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Τα γκολ του ΟΦΗ πέτυχαν οι Κουτσιανικούλης και Μάνος. Ο Νίκος Παπαδόπουλος αποθέωσε τους παίκτες: «Αυτοί που έχουν παραμείνει στην ομάδα δίνουν τα πάντα για αυτή. Είναι 20 μικροί ήρωες για εμένα, για την υπομονή που έχουν με όλα αυτά που έχουν τραβήξει» σχολίασε ο τεχνικός του ΟΦΗ.

Μία εξαιρετική Κυριακή ήταν για τα Τρίκαλα. Πέτυχαν πέμπτη συνεχόμενη νίκη (2-1 τη Σπάρτη), ανέβηκαν στην 4η θέση και έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Παράλληλα ανακοίνωσαν την απόκτηση του 31χρονου Γρηγόρη Μάκου. Ο έμπειρος αμυντικός μέσος έχει θητεία σε Πανιώνιο, ΑΕΚ, Παναιτωλικό, ενώ επίσης αγωνίστηκε σε Μόναχο 1860 και Ανόρθωση.

Ντεμπούτο στον πάγκο της Καλλιθέας για τον Γιώργο Κορακάκη, όμως δεν κατάφερε να το συνδυάσει με νίκη, καθώς το ματς με τη Βέροια έληξε 1-1. «Πρέπει να δουλέψουμε πολύ στον τομέα της συγκέντρωσης. Για 90 λεπτά οφείλουμε να έχουμε πίστη στο πλάνο μας και αφοσίωση σε αυτό ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τα παιχνίδια. Η βαθμολογική θέση δημιουργεί πίεση και πρέπει να την αποβάλουμε» είπε ο τεχνικός της Καλλιθέας.

Ενταση και επεισόδια εκτός γηπέδου ανάμεσα σε οπαδούς σημειώθηκαν πριν από την έναρξη του αγώνα Απόλλωνα Πόντου – Δόξας Δράμας (1-1) και χρειάστηκε επέμβαση της Αστυνομίας. Επίσης: Κισσαμικός – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0, Αιγινιακός – Πανσερραϊκός 1-0, Εργοτέλης – Αχαρναϊκός 3-0 (ά.α.).

Βαθμολογία: Αρης 29, Παναχαϊκή 26, ΟΦΗ (10 αγ.) 21, Τρίκαλα 21, Σπάρτη 17, ΑΕ Καραϊσκάκης, Δόξα Δράμας (10 αγ.) από 16, Κισσαμικός (10 αγ.) και Απόλλων Πόντου από 15.