Κι όμως, βρέθηκε ομάδα να σταματήσει τη Μάντσεστερ Σίτι. Εστω κι αν αυτή είναι η γνωστή για τις… τάσεις αυτοκαταστροφής Λίβερπουλ! Στο Ανφιλντ λοιπόν, σταμάτησε το αήττητο σερί της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα (30 αγώνες) ύστερα από 281 ημέρες. Η Λίβερπουλ που μάγεψε με την απόδοση της στο β’ μέρος μετατρέποντας σε εννέα λεπτά το 1-1 του πρώτου 45λεπτου (Τσάμπερλεν-Σανέ) σε 4-1 (Φιρμίνο, Μανέ και Σαλάχ) πέτυχε τελικά αγχωτική νίκη (4-3) καθώς δέχτηκε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά (Μπερνάρντο Σίλβα, Γκιντογκάν). Ο Γιούργκεν Κλοπ νίκησε για πέμπτη φορά τον Γκουαρντιόλα, περισσότερες από κάθε άλλον προπονητή. Η Λίβερπουλ, στο πρώτο ματς στη μετά Κουτίνιο εποχή, πέτυχε 4η συνεχόμενη νίκη, κάτι που είχε να συμβεί από τον Δεκέμβριο του 2016, όταν και πάλι για να κλείσει το καρέ είχε νικήσει τη Σίτι.

«Ισως είναι ένα ματς για το οποίο θα μιλάμε 20 χρόνια. Δεν πιστευω ότι η Σίτι μπορεί να χάσει άλλο παιχνίδι φέτος», είπε ο Κλοπ. «Συγχαρητήρια στη Λίβερπουλ, η πραγματικότητα είναι ότι χάσαμε και πρέπει να ανακάμψουμε ενόψει του επόμενου αγώνα», είπε ο Γκουαρντιόλα.

Ο Αρσεν Βενγκέρ έχει αρχίσει να ακούει καμπάνες καθώς η Αρσεναλ μετά τη χτεσινή ήττα και από την Μπόρνμουθ (2-1) υποχώρησε στην έκτη θέση, πέντε βαθμούς πίσω από την Τότεναμ και φυσικά βλέπει από μακριά και φέτος την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σάντσες που έμεινε εκτός αποστολής ετοιμάζεται να αποχωρήσει, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι το φαβορί για την απόκτησή του ενώ η Αρσεναλ θα κινηθεί για την απόκτηση του Βραζιλιάνου Μάλκομ της Μπορντό.

Ο Χάρι Κέιν πέτυχε ένα ακόμα ρεκόρ. Στο 4-0 της Τότεναμ επί της Εβερτον σημείωσε δύο γκολ και φτάνοντας συνολικά τα 98 έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ ξεπερνώντας τον Τέντι Σέριγχαμ (97).

Αλλα αποτελέσματα στην Πρέμιερ Λιγκ: Τσέλσι – Λέστερ 0-0, Κρίσταλ Πάλας – Μπέρνλι 1-0, Χάντερσφιλντ – Γουέστ Χαμ 1-4, Νιούκαστλ – Σουόνσι 1-1, Γουότφορντ – Σαουθάμπτον 2-2, Γουέστ Μπρομ – Μπράιτον 2-0.

Βαθμολογία (23 αγ.): Σίτι 62, Γιουνάιτεντ (22 αγ.), Τσέλσι και Λίβερπουλ από 47, Τότεναμ 44, Αρσεναλ 39.