Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται σήμερα η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, καθώς ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Μανώλης Σοροπίδης έχει κληθεί να δώσει συμπληρωματική απολογία στον ανακριτή.

Εχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τις 18 Οκτωβρίου, την ημέρα που η άτυχη εφοριακός βρέθηκε κατακρεουργημένη με 14 μαχαιριές, και ο φάκελος της αποτρόπαιης δολοφονίας της ακόμη δεν έχει κλείσει οριστικά.

Τις ανατροπές στη συγκλονιστική υπόθεση έφερε ο δράστης του εγκλήματος Μανώλης Σοροπίδης, ο οποίος ενώ αρχικά είχε ομολογήσει, τον τελευταίο καιρό άρχισε να δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση. Σε δύο υπομνήματά του, ένα 40σελιδο και ένα μονοσέλιδο, ισχυρίστηκε ότι υπήρχε ηθικός αυτουργός εμπλέκοντας γνωστό δικηγόρο.

Οι ισχυρισμοί του δράστη παρέτειναν το μαρτύριο της οικογένειας του θύματος, προκαλώντας βασανιστικά ερωτήματα τα οποία ζητούν απαντήσεις ώστε να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία στην υπόθεση.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ. Η δικηγόρος της μητέρας του θύματος Γιάννα Παναγοπούλου έχει υποβάλει υπόμνημα στον ανακριτή με ερωτήσεις, καθώς και αίτημα να γίνει αναπαράσταση του εγκλήματος και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

«Καταθέσαμε ενώπιον του κ. ανακριτή ένα υπόμνημα με σωρεία ερωτημάτων -περίπου σαράντα ερωτήσεις –που διατυπώνει η οικογένεια, ώστε διά μέσου του κυρίου ανακριτή να ερωτηθεί (σ.σ.: ο δράστης) σχετικά και να δώσει απαντήσεις για την ανθρωποκτονία, τα κίνητρά του, τις συνθήκες, αν υπήρχαν συνεργοί όπως ο ίδιος ισχυρίζεται στα υπομνήματά του. Ερωτήσεις στις οποίες η οικογένεια θέλει να πάρει απαντήσεις ώστε να φωτισθεί κάθε σκοτεινή πλευρά αυτής της υπόθεσης».

Αίτηση για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου κατέθεσε και ο δικηγόρος του πατέρα του θύματος Αποστόλης Λύτρας, δηλώνοντας για τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ότι «είναι δικαίωμα του κατηγορουμένου να λέει ό,τι θέλει», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν καν ενδείξεις για το άτομο που κατονομάζει. Εχει αναφέρει απλώς ένα όνομα σαν φωτοβολίδα».