Συνολικά επτά άτομα για τις ανάγκες του προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Ασυλο σε διαμερίσματα στην Κρήτη προχωρά η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός.

Το Πρόγραμμα ESTIA, Στήριξη Εκτακτης Ανάγκης για την Ενταξη και τη Στέγαση, υλοποιείται από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται από την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ECHO).

Το προσωπικό θα απασχοληθεί για την κάλυψη των αναγκών στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.

Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν πέντε Κοινωνικοί Λειτουργοί και ένας Πολιτισμικός Διαμεσολαβητής –Διερμηνέας Αραβικών για τον Νομό Ηρακλείου, καθώς και ένας Πολιτισμικός Διαμεσολαβητής – Διερμηνέας Φαρσί που θα απασχολείται στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου (Σητεία).

Για τις θέσεις των κοινωνικών λειτουργών οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε ΑΕΙ της ημεδαπής περιλαμβανομένων και των πτυχίων ή διπλωμάτων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής.

Σε περίπτωση που οι τίτλοι έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή, να κατέχουν και πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ για την ισοτιμία και την αντιστοιχία των τίτλων αυτών ή πράξη αναγνώρισης επαγγελματικής ισοτιμίας από το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Να έχουν χρονική διαθεσιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου.

Για τη θέση του Πολιτισμικού Διαμεσολαβητή –Διερμηνέα Αραβικών οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν επάρκεια στη διερμηνεία αραβικών ή πτυχίο Αραβικού Πανεπιστημίου ή διπλή υπηκοότητα ή πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αραβικών.

Για τη θέση του διερμηνέα φαρσί απαιτείται επάρκεια διερμηνέα φαρσί/ νταρί.

Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με επάρκεια Διερμηνέα, θα επιλεγούν υποψήφιοι που έχουν μητρική γλώσσα τα φαρσί και ταυτόχρονα γνωρίζουν νταρί ή το αντίστροφο.

Αιτήσεις για όλες τις θέσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 22 Ιανουαρίου στη διεύθυνση Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ Λ. 62 Μαρτύρων 146 71 303 Ηράκλειο.

Αν δεν προσκομιστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο υποψήφιος τίθεται εκτός διαδικασίας και η αίτησή του απορρίπτεται.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι έως τις 31/12/2018.