Επίθεση κουκουλοφόρων έγινε έξω από τη Βουλή την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία για το Πολυνομοσχέδιο.

Οι κουκουλοφόροι έριξαν βόμβες μολότοφ, μάρμαρα, μπογιές και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, οι οποίες προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν και λίγο αργότερα, όταν το μπλοκ της ΛΑΕ προσπάθησε να ανέβει από το πλάι της Βουλής, επί της Αμαλίας, και συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Απ’ότι έγινε γνωστό, δεν υπήρξε κάποια προσαγωγή, ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου συνεχίζονταν μέχρι να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία.

Συλλαλητήρια από ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα σεεξέλιξη βρισκόταν συγκέντρωση που διοργάνωνε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία και τα Συνδικάτα, η διάταξη που αφορά τον τρόπο κήρυξης της απεργίας ουσιαστικά βάζει ένα τέλος στο απεργιακό δικαίωμα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της ΟΙΥΕ Παναγιώτης Κυριακούλιας “διαδηλώνουμε επίσης και για τη διάταξη για τους πλειστηριασμούς που σημαίνει ουσιαστικά εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες”.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης δήλωσε ότι “ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη για τις απεργίες αλλά και αυτές που αφορούν τα επιδόματα και την εκποίηση της πρώτης κατοικίας”.

Μπροστά από τη Βουλή διαδήλωσαν επίσης η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις που αντιτίθενται στο Πολυνομοσχέδιο.