Το ματς απέναντι στα Γιάννινα φάνηκε πως θα έχει δυσκολίες για την ΑΕΚ από το πρώτο ημίχρονο. Παρότι η Ενωση ήταν με τη λήξη του μπροστά στο σκορ. Η ομάδα του Χιμένεθ έμοιαζε μπλοκαρισμένη από το καλοδουλεμένο σύνολο του Πετράκη και το γκολ του Γαρουφαλιά έκανε τα σύννεφα που υπήρχαν πάνω από το ΟΑΚΑ να πυκνώσουν.

Ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε –έστω και με μπόλικο άγχος –να αποφύγει ένα νέο «έμφραγμα» και έφτασε σε μια νίκη που έχει πολύ μεγάλη σημασία. Τόσο σε βαθμολογικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Με το τελικό 3-1 και το «τρίποντο» να έχουν τη σφραγίδα των Αραούχο και Λιβάγια, που όταν βρεθούν στην καλή βραδιά τους είναι ικανοί να κρίνουν μόνοι τους ένα παιχνίδι. Οπως έκαναν σε έναν βαθμό και χθες.

Η ποιότητα των δύο επιθετικών της ΑΕΚ και η εξαιρετική συνεργασία που έχουν δείξει να αποκτούν στο γήπεδο είναι ένα από τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Να έχει δηλαδή στις τάξεις της παίκτες που θα μπορούν με μια τους ενέργεια να κάνουν τη διαφορά και να ανατρέψουν τις ισορροπίες ενός αγώνα.

Η… δουλειά έγινε λοιπόν χθες για την ΑΕΚ, παράλληλα όμως χτύπησε και ένα δυνατό καμπανάκι. Η Ενωση πρέπει να βελτιώσει πολλά για να συνεχίσει με νίκες το 2018 και να παραμείνει σε τροχιά τίτλου. Με τη δημιουργία και τη διάρκεια στο παιχνίδι να χρήζουν άμεσης βελτίωσης από τον αγώνα με τη Λάρισα κιόλας που ακολουθεί. Ο οποίος μόνο εύκολος δεν αναμένεται.