Με σκληρή κριτική από τα… αριστερά για το πολυνομοσχέδιο, καταγγέλλοντας τις περικοπές επιδομάτων, και από τα δεξιά για το Σκοπιανό, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι καθυβρίζει την Εκκλησία και όσους δείχνουν ευαισθησία για τη Μακεδονία, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιδίωξη του προέδρου της ΝΔ ήταν να απευθυνθεί στους πολίτες των μεσαίων και χαμηλότερων στρωμάτων τα οποία θα πληγούν από τις νέες ρυθμίσεις. Γι’ αυτό παράφρασε το γνωστό σλόγκαν του Πρωθυπουργού στηλιτεύοντας τις περικοπές επιδομάτων τριτέκνων και πολυτέκνων. «Αυτό εννοούν στο Μαξίμου όταν εμφανίζουν τον κ.Τσίπρα να λέει «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»; Θα σας πω εγώ τι είναι: Είναι άδικο και το κάνετε πράξη».

«Εχετε ήδη υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για την επόμενη πενταετία με περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο και με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που πνίγουν την οικονομία», διαμήνυσε, ενώ ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους όταν κατήγγειλε τη διάταξη που επιτρέπει στα καζίνα να δανείζουν τους παίκτες με ποσά άνω των 50.000 ευρώ, την ώρα που υγιείς επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άφησε ασχολίαστη και τη δήλωση του Γερούν Ντεϊσελμπλούμ ότι Τσίπρας και Τσακαλώντας διευκόλυναν το έργο των δανειστών, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «ασόβαρη, επικίνδυνη και τυχοδιωκτική» που οι βουλευτές της τα ψηφίζουν όλα «για να μην χάσουν την καρέκλα».

«ΟΠΕΡΕΤΑ». Αλλά και στο θέμα των Σκοπίων πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να καταγραφεί από τους πολίτες ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός «είναι επικίνδυνος». «Πρόκειται για μία κυβέρνηση – οπερέτα, σκορποχώρι, που άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος», ήταν η ευθεία βολή για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη στάση της να επιτίθεται σε όσους δείχνουν ευαισθησία για τη Μακεδονία, όπως στην Εκκλησία, επικαλούμενος και το κλίμα που κατέγραψε στη Βόρεια Ελλάδα, μαζί με τα σχόλια πολιτών που έλεγαν -όπως ανέφερε –ότι η κυβέρνηση «δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο».