Ως ακόμη μία απόδειξη της εξαπάτησης των πολιτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετωπίζουν από τη ΝΔ το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζονται για σφοδρή επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους, τονίζοντας πως την ώρα που θριαμβολογούν περί της εξόδου από τα Μνημόνια επιβάλλουν με το πολυνομοσχέδιο σκληρά μέτρα στα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Το μεγαλύτερο μέρος των πυρών που θα εξαπολύσει η ΝΔ θα αφορά τις περικοπές επιδομάτων. «Ματώνει η αριστερή τους συνείδηση, αλλά ψηφίζουν τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα. Οπως κάνουν και τώρα με το πολυνομοσχέδιο το οποίο και αυτό καταργεί επιδόματα», είναι το στίγμα που έχει ήδη δώσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην Πειραιώς καταμετρούν ότι με τις νέες ρυθμίσεις περίπου 15.000 οικογένειες, κυρίως τρίτεκνες με εισόδημα άνω των 33.000 ευρώ, θα χάσουν οριστικά τα επιδόματα. Επιπλέον, στους «άτυχους» περιλαμβάνονται και 54.550 οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά και εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ. Αυτές θα έχουν μειώσεις από 1,66% έως και 32,12%. «Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα και για ποια κοινωνική πολιτική μιλούν με αυτές τις περικοπές;» αναφέρουν από το επιτελείο Μητσοτάκη, προαναγγέλλοντας σφυροκόπημα στη Βουλή με «φιλολαϊκή ατζέντα». Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα εστιάσει και σε άλλες περικοπές που συνοδεύουν τον προϋπολογισμός του 2018, όπως τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, την κατάργηση του ΕΚΑΣ για 140.000 συνταξιούχους, την κατάργηση της έκπτωσης στις ιατρικές δαπάνες και τη μείωση κατά 50% του επιδόματος θέρμανσης.

«ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΑΝ». Η ΝΔ θα επιμείνει, εξάλλου, πως το πολυνομοσχέδιο και τα πετσοκομμένα επιδόματα που θα διαπιστώσουν σύντομα οι πολίτες οφείλονται στην απουσία διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές. Το επιτελείο της Πειραιώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεξοφλείται πως θα εκμεταλλευτούν τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, ο οποίος ανέφερε ότι όλα έγιναν πιο εύκολα με τους Τσίπρα και Τσακαλώτο.