Ο Σλοβάκος έφτασε τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα και κρατά τους Ακρίτες ψηλά στη βαθμολογία.

Ο Ερικ Γέντρισεκ αποτελεί το σημείο αναφοράς στη φετινή παρουσία της Ξάνθης, με τον σλοβάκο φορ να κάνει μια καταπληκτική σεζόν σκοράροντας συνεχώς. Κάτι που επιβεβαίωσε και το Σάββατο στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, όπου τα δύο γκολ του ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για να φτάσουν οι Ακρίτες στη νίκη με 3-2. Εστω κι αν στο φινάλε αγχώθηκαν, για να κρατήσουν τελικά τους τρεις βαθμούς.

Η Ξάνθη μπήκε στο παιχνίδι με τον Πλατανιά με πολύ επιθετική διάθεση και κατάφερε να προηγείται 2-0 από το πρώτο ημίχρονο. Με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γέντρισεκ στο 5′ και το γκολ του Μπαξεβανίδη στο 27′. Ενώ στο 78′ ο σλοβάκος φορ βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά, με το ματς να αποκτά όπως φάνηκε εκείνη τη στιγμή διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ωστόσο ο Πλατανιάς είχε διαφορετική άποψη. Η ομάδα του Ρόκα αντέδρασε, μειώνοντας αρχικά σε 3-1 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ενσικουλού στο 80′ και βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους οκτώ λεπτά μετά, με το γκολ του Πετρόπουλου! Στα λεπτά που ακολούθησαν η Ξάνθη δέχθηκε πίεση και έδειξε σε κατάσταση πανικού, τελικά όμως κατάφερε να αποφύγει την αυτοκτονία, κρατώντας το 3-2 και το «τρίποντο». Το οποίο τη διατηρεί κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, τη στιγμή που ο Πλατανιάς παραμένει σε τροχιά υποβιβασμού, μην μπορώντας να αποσπάσει κάτι από το ματς.

Ξάνθη:Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Λουσέρο (46′ λ. τρ. Καμαρά), Ντε Λούκας (61′ Φασίδης), Μεχία, Κίκε (82′ Σιλά), Γέντρισεκ, Τριάδης.

Πλατανίας:Κλιάιτς, Ουές (68′ Παπανικολάου), Καρυπίδης, Ντικαμονά, Βάντερσον, Ντουαλά (68′ Γκζέλτσακ), Δημούτσος, Μαλσά, Ενσικουλού, Κοροβέσης, Πετρόπουλος.