Η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον μαχητικό ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ, καταφέρνοντας ωστόσο να φτάσει στη νίκη με σκορ 3-1. Ανέβηκε έτσι, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Ενωση δεν ήταν καλή, έχοντας αρκετά νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι της. Ευτύχησε ωστόσο να έχει σε μεγάλη βραδιά το επιθετικό δίδυμο των Λιβάγια – Αραούχο, από τα πόδια των οποίων ήρθαν και τα τρία γκολ. Από την άλλη, ο ΠΑΣ δεν παρέδωσε τα όπλα σε κανένα σημείο του ματς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετή ένταση, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται ορθά για την φάση του 11′, όταν ο Στυλιαράς δεν καταλόγισε το πέναλτι στην ανατροπή του Τσιντώτα πάνω στον Μπετρά. Ο ρέφερι της αναμέτρησης άφησε τον αγώνα να συνεχιστεί και ένα λεπτό μετά η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα, με τον Λιβάγια να τελειώνει υποδειγματικά μια όμορφη αντεπίθεση της Ενωσης.

Αυτό το γκολ έδωσε στην ΑΕΚ περισσότερη πνοή, ωστόσο η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ (ο οποίος παρακολούθησε το ματς από τα μπουθ), έχασε γρήγορα τον ρυθμό της, με τον ΠΑΣ να ισορροπεί το ματς και να κλείνει το ημίχρονο, έχοντας απειληθεί σε μία ουσιαστικά φάση, από την προσπάθεια του Λόπες στο 18′.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν αποφασισμένη να παλέψει και, βλέποντας την ΑΕΚ να παρουσιάζεται κάπως νωχελική, κατάφερε να ισοφαρίσει με το ξεκίνημα του β’ μέρους. Ο Γαρουφαλιάς με ένα ξερό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Τσιντώτα, κάνοντας το 1-1 στο 47′! Η Ενωση ωστόσο ξύπνησε από αυτό το γκολ και απάντησε άμεσα, αποκτώντας ξανά το προβάδισμα του αγώνα στο 54′, με τον Αραούχο να νικά στο τετ α τετ τον Γιαννίκογλου έπειτα από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Λιβάγια. Οκτώ λεπτά μετά, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ευνοϊκά για τους γηπεδούχους, ο Σκόνδρας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μασούντ, αφήνοντας τον ΠΑΣ με δέκα.

Η διάταξη από 3-5-2 έγινε 4-4-1-1, με την Ενωση να κρατά περισσότερο την μπάλα στα πόδια και να ψάχνει με υπομονή ένα τρίτο γκολ, που τελικά το βρήκε στο 89′ και πάλι από τον Αραούχο. Ο οποίος διαμόρφωσε με κεφαλιά αυτό το 3-1, φέρνοντας την ομάδα του, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Κονέ,

Μοράν, Λόπες (67′ Χριστοδουλόπουλος), Μασούντ (63′ Μπακασέτας), Λιβάγια (90′ Αϊντάρεβιτς), Αραούχο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος (71′ Μανθάτης), Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μπέτρα (71′ Σολτάνι), Βιντάλ (90′ Καρανίκας), Γαρουφαλιάς, Κόντε.