Στο Λος Αντζελες παρκάρισε ο Μπουλντόζας του Πανελληνίου και του ελληνικού αθλητισμού: ο Αριστείδης Ρουμπάνης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 86 ετών.

Τρία χρόνια μικρότερος από τον αδελφό του (χάλκινο Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ το 1956 στη Μελβούρνη) Γιώργο, ο Αριστείδης έκλεισε με την εκδημία του τον κύκλο των δέκα ελλήνων υπεραθλητών: εκείνων οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε δύο διαφορετικά αθλήματα.

Το 1952 στο Ελσίνκι ο έλκων την καταγωγή του από τη Στεμνίτσα Αρκαδίας αγωνίσθηκε στην προκριματική φάση του τουρνουά μπάσκετ και στο αγώνισμα του ακοντισμού, στο οποίο επί σειρά ετών –όπως επίσης και στη σφαιροβολία –υπήρξε πρωταθλητής και ρέκορντμαν Ελλάδας.

Ως μπασκετμπολίστας στη θέση του σέντερ ο Ρουμπάνης υπήρξε η κολόνα της χρυσής ομάδας του Πανελληνίου που κατέκτησε τρία πανελλήνια πρωταθλήματα (1953, 1955, 1957). Με την εθνική αγωνίσθηκε 25 φορές, πέτυχε 275 πόντους και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της στο Ευρωμπάσκετ του 1951 στο Παρίσι.