Στήνονται γκιλοτίνες στο Σαντιάγο Μπερναμπέου από τον ειδικό σε τέτοιες αποστολές Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο πρόεδρος του ισχυρότερου ποδοσφαιρικού brand του κόσμου, της Ρεάλ Μαδρίτης, ετοιμάζεται να πάρει κεφάλια λόγω της συνεχιζόμενης αγωνιστικής πτώσης της ομάδας που την έχει φέρει στο χείλος του αποκλεισμού από το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα στη Λα Λίγκα, αυτή τη φορά από τη Βιγιαρεάλ με 1-0, επιταχύνει τις εξελίξεις που, όπως αποκαλύπτεται, θα είναι καταιγιστικές.

Η εκπομπή «El Larguero» του Cadena SER ανέφερε πως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο η Ρεάλ Μαδρίτης θα κινηθεί για την απόκτηση του Νεϊμάρ και μεταξύ των ανταλλαγμάτων που θα προσφέρει περιλαμβάνεται και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η αναφορά στο όνομα του CR7 δεν είναι τυχαία. Στη Μαδρίτη έχουν ταυτίσει την πτώση της Ρεάλ με την καμπή στο φορμάρισμα του Πορτογάλου, ο οποίος έχει πετύχει μόλις τέσσερα γκολ στη φετινή Λα Λίγκα.

Σε δημοσκόπηση της «Marca» στην ηλεκτρονική της σελίδα, το 44% όσων συμμετείχαν θεωρεί υπεύθυνους τους ποδοσφαιριστές για την πτώση της πρωταθλήτριας Ευρώπης και Κόσμου. Μόλις το 3,4% πιστεύει πως υπεύθυνος είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν, ποσοστό που έρχεται σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζει ο μαδριλένικος Τύπος.

Ο Ζιζού κατηγορείται από τους δημοσιογράφους αλλά και τους ίδιους τους παίκτες του πως διστάζει να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ισκο, ο οποίος είπε πως η Ρεάλ μοιάζει να παίζει με 10 παίκτες.

Κατηγορίες για Ζιντάν

Ο Γάλλος που μόλις πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2020, το οποίο όμως δεν είναι ικανό να τον κρατήσει στον πάγκο αν προκληθεί τσουνάμι, κατηγορείται πως καλύπτει τον συμπατριώτη του Καρίμ Μπενζεμά και δεν τολμά να τραβήξει στον πάγκο τον Ρονάλντο. Η ατολμία του αποτυπώνεται ακόμα και στον κάποτε «εγκέφαλο» της ομάδας αλλά τώρα κάκιστο Τόνι Κρος, που φρόντισε να εξοργίσει τους οπαδούς δηλώνοντας πως ο στόχος της Ρεάλ στο πρωτάθλημα είναι το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα για να σωθεί το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το καρπούζι και το μαχαίρι το κρατά αυτή τη στιγμή ο Πέρεθ. Ο ηγέτης της Ρεάλ έχει καταστήσει σαφές πως ο Ρονάλντο είναι υπ’ ατμόν, όπως επίσης οι Μπενζεμά, Μπέιλ, Μόντριτς, Νάβας. Θεωρεί επίσης πως δεν είναι του επιπέδου της Ρεάλ ο νεαρός Αχράφ Χακίμι και ο Ραφαέλ Βαράν.

Οι απόψεις αυτές ερμηνεύονται ως προσχέδιο για μια νέα εκκαθάριση στο Παλάτι της Βασίλισσας, στην οποία είναι πλέον αρεστοί παίκτες όπως ο Χάρι Κέιν, ο Πάουλο Ντιμπάλα, ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο Εντέν Αζάρ, ο Μάουρο Ικάρντι και φυσικά ο Νεϊμάρ.