Αυτή η Μπαρτσελόνα αρνείται να χάσει. Κι αφού πέρασε και από το Ανοέτα σπάζοντας μία παράδοση δέκα χρόνων, τι άλλο μπορεί να φοβηθεί; Σε ένα ματς που ο εφιάλτης μιας νέας ήττας από τη Σοσιεδάδ εμφανίστηκε στο πρώτο ημίωρο, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε «απάντησε» με ανατροπή, επικράτησε 4-2, διατήρησε τη διαφορά των εννέα βαθμών από τη δεύτερη Ατλέτικο και αύξησε στο +19 την απόσταση από τη Ρεάλ!

Δράστης της ανατροπής ο Λουίς Σουάρες (δύο γκολ και ασίστ στον Παουλίνιο), «σβήνοντας» το 2-0 της Σοσιεδάδ (Γουίλιαν και Χουάνμι). Ο Λιονέλ Μέσι ζήλεψε και με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 85′ διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Η τελευταία νίκη των Μπλαουγκράνα στο Ανοέτα ήταν τον Μάιο του 2007.

Στο μεταξύ, ο μέσος της Λεβάντε Τζέφερσον Λέρμα κατηγόρησε για ρατσιστική συμπεριφορά τον Ιάγκο Ασπάς της Θέλτα, κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα. Ο Λέρμα είπε ότι ενημέρωσε τον διαιτητή, ο οποίος όμως του απάντησε πως διαμαρτύρεται αρκετά. Από την άλλη πλευρά, ο Ασπάς υποστήριξε: «Αυτό που μου είπε θα μείνει στο γήπεδο και δεν θα το πω». Ο διαιτητής δεν έγραψε τίποτα για το περιστατικό, το οποίο όμως μπορεί να διερευνήσει η ισπανική Λίγκα.

Παραμένει δεύτερη η Ατλέτικο

Το γκολ του Γκαμεϊρό έδωσε στην Ατλέτικο Μαδρίτης την εκτός έδρας νίκη επί της Εϊμπάρ, με την οποία διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η Βαλένθια παρέμεινε στην τρίτη θέση καθώς με τους Γκουάδες και Ροντρίγκο νίκησε 2-1 στο Ριαθόρ τη Λα Κορούνια.

Από το κακό στο χειρότερο η Σεβίλλη υπέστη τέταρτη ήττα στα πέντε τελευταία παιχνίδια, αυτή τη φορά στο Μεντιθορόθα από την Αλαβές (1-0).

Αλλα αποτελέσματα στην 19η αγωνιστική: Χετάφε – Μάλαγα 1-0, Τζιρόνα – Λας Πάλμας 6-0, Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 0-1, Λεβάντε – Θέλτα 0-1, Εσπανιόλ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1.

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 51, Ατλέτικο Μαδρίτης 42, Βαλένθια 40, Ρεάλ (18 αγ.) 32, Βιγιαρεάλ 31, Σεβίλλη 29.