Από την προσχώρηση της ανεξάρτητης βουλευτού Θεοδώρας Μεγαλοοικονομου στην κυβερνητική πλειοψηφία, παρά το τραυματισμένο «αριστερό» προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ από τη μνημονιακή «μετάλλαξη», αλλά και τη διαφοροποίηση του Σπύρου Δανέλλη από την κεντρική γραμμή του Ποταμιού, η οποία καταγράφηκε με την αποχή του από την ονομαστική ψηφοφορία, σημαδεύτηκε η έγκριση από 154 βουλευτές του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.
Η κίνηση Δανέλλη μάλιστα ακολούθησε και τη διαφορετική γραμμή μεταξύ της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού στο ζήτημα των απεργιών, η οποία επιβεβαίωσε ότι Χαριλάου Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως δεν θα κινηθούν σε όλα τα θέματα ως ενιαία ομάδα στη Βουλή. Η ΔΗΣΥ καταψήφισε το σύνολο του πολυνομοσχεδίου, ενώ το Ποτάμι δήλωσε «παρών» στη διάταξη για τις απεργίες. Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, από την πλευρά του, προτίμησε να απέχει της ψηφοφορίας καθώς είχε ταχθεί υπέρ των ρυθμίσεων για την κήρυξη των απεργιών και θα στήριζε τη συγκεκριμένη διάταξη αντί να δηλώσει «παρών», όπως οι λοιποί βουλευτές του κόμματος. Είναι προφανές, ωστόσο, ότι πρόκειται για κίνηση με πολιτικές προεκτάσεις καθώς ο βουλευτής εμφανίζεται πλέον να έχει κάνει ένα βήμα που τον φέρνει πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά την ψηφοφορία, το φλερτ τής (προερχόμενης από την Ενωση Κεντρώων) ανεξάρτητης βουλευτού Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου με τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε ξεκινήσει με την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, χθες το βράδυ όχι μόνον επιβεβαιώθηκε, αλλά η νέα στήριξη προς τον Αλέξη Τσίπρα αποτέλεσε και το διαβατήριο για την ένταξη της βουλευτού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια αμέσως μετά την ψηφοφορία απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό που του ζητούσε να προσχωρήσει ως συνεργαζόμενη βουλευτής στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά θετικά στο αίτημά της. «Είναι πρωτοφανές για μια κυβέρνηση να αυξάνει την κυβερνητική της πλειοψηφία σε μνημονιακή περίοδο» σχολίαζαν στους διαδρόμους της Βουλής κυβερνητικές πηγές, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα.
Αίσθηση προκάλεσε και η κίνηση τού επίσης ανεξάρτητου Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος υπερψήφισε το άρθρο για την κήρυξη των απεργιών, αλλά και της Κατερίνας Παπακώστα η οποία ψήφισε «παρών» στο άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα και δεν ακολούθησε το «Οχι σε όλα» της ΝΔ. Ακόμη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης έσπευσε να εκφράσει τη διαφωνία του για το καζίνο στην Κρήτη, χωρίς η διαφοροποίηση να προσμετρηθεί, καθώς το συγκεκριμένο άρθρο δεν είχε τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία.