Οι αμοιβές που δίνουν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι στους μεσάζοντες για την ολοκλήρωση των μεταγραφών διπλασιάστηκαν την τελευταία πενταετία. Από τα 230 εκατ. ευρώ που ήταν το 2013 εκτοξεύτηκαν στα 365 εκατ. ευρώ πέρυσι τον Νοέμβριο, μια δαπάνη που επιβαρύνει σχεδόν αποκλειστικά τους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Συνολικά οι ομάδες έχουν πληρώσει στους μεσάζοντες 1,308 δισ. ευρώ για να ολοκληρωθούν οι διεθνείς μετακινήσεις των ποδοσφαιριστών.

Από τα χρήματα αυτά, το 97% το έδωσαν ευρωπαϊκοί σύλλογοι, με τις ομάδες της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ να έχουν τη μερίδα του λέοντος με 400 εκατ. ευρώ.  Ακολουθούν οι ιταλικές ομάδες (354 εκατ. ευρώ), οι πορτογαλικές (131), οι γερμανικές (118) και οι ισπανικές (99).

Οι ομάδες που πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα στους μεσάζοντες είναι αυτές που αγοράζουν. Οι πορτογαλικές, βελγικές και κροατικές ομάδες αποτελούν εξαίρεση γιατί προσφέρουν πολλά χρήματα στους ατζέντηδες για να πωλούν σε υψηλές τιμές τους παίκτες τους.

Το ποσοστό που παίρνουν οι μεσάζοντες από μια μεταγραφή κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 15,8% και 5,2% από το συνολικό ποσό που πληρώνει η ομάδα που αγοράζει. Για τις ομάδες που πωλούν, το ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 9,6% και 5,4%.