Η Μάρτα Κόστιουκ από την Ουκρανία είναι μόλις 15 ετών και 6 μηνών. Ζει ήδη το δικό της παραμύθι στο Οπεν της Αυστραλίας, καθώς αποκλείοντας την Κινέζα Σουάι Πενγκ (6-2, 6-2) έγινε η νεαρότερη σε ηλικία αθλήτρια που προκρίνεται στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης μετά τη Μαρτίνα Χίνγκις το 1996.

Μία άλλη Κινέζα, η Ζανγκ Σουάι, απέκλεισε την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς (2-6 ,7-6, 6-2), νικήτρια του Οπεν των Ηνωμένων Πολιτειών τον περασμένο Σεπτέμβριο. Από τότε όμως η Στέφενς έχει μόνο ήττες! «Το τένις έχει πάντα εναλλαγές. Πρέπει να μάθω να μην πανικοβάλλομαι. Θα έχω την ωραιότερη φωτογραφία στο Instagram όταν σταματήσω αυτό το αρνητικό σερί», είπε η Στέφενς.

Η Ελβετίδα Μπελίντα Μπέντσιτς απέκλεισε τη Βίνους Ουίλιαμς, περσινή φιναλίστ στη Μελβούρνη, επικρατώντας με 6-3, 7-5. Η 20χρονη προσπαθεί να ανακάμψει καθώς υποβλήθηκε σε επέμβαση στον καρπό, είχε μεγάλο διάστημα αποχής και από την πρώτη δεκάδα βρέθηκε στο Νο 300. Είναι η πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια που δεν θα είναι στον δεύτερο γύρο μία από τις αδελφές Ουίλιαμς.