Ενα γνώριμο πρόσωπο επανεμφανίστηκε και σηματοδοτεί τη νέα φάση πολέμου του ΚΚΕ εναντίον της κυβέρνησης μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ο Βαγγέλης Μπούτας τυπικά είναι πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Ουσιαστικά είναι εμβληματικό πρόσωπο του ΚΚΕ της υπαίθρου και συνυφασμένο με τα αγροτικά μπλόκα στους δρόμους την τελευταία εικοσαετία. Αυτά ακριβώς τα μπλόκα θα αποτελέσουν προσεχώς εικόνα που θα κυριαρχήσει στους τηλεοπτικούς δέκτες και αριστερά της κυβέρνησης, αφού αποφασίστηκε από τη Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων από τις 22 μέχρι τις 28 Ιανουαρίου οι δρόμοι σε όλη τη χώρα σταδιακά να κλείνουν από τα τρακτέρ του αγροτικού κινήματος.

«Και αυτή η μάχη στρέφεται ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ, των Μνημονίων και, γενικότερα, των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Επιτροπής που σηματοδοτεί τον νέο αγροτικό «ξεσηκωμό». Με αυτήν ακριβώς την αιχμή, οι αγρότες σταδιακά θα ζεστάνουν τις μηχανές τους αν και προς το παρόν δεν διαφαίνεται πως θα κατέβουν μαζί τους οι γαλάζιες δυνάμεις, όπως παλαιότερα, και κυρίως στο κομμάτι των κτηνοτρόφων.

«Στον ίδιο “ντόρο” της υπονόμευσης κινούνται και οι “προτάσεις” για “ενότητα” και “κοινό αγώνα”, τις οποίες μας κάνουν κάποιοι “βαστάζοι” του αγροτοσυνδικαλισμού που είναι ταγμένος στην υπηρεσία των μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν αποκλείει κανέναν μικρομεσαίο αγρότη από τις κινητοποιήσεις, αρκεί να συμφωνεί με το πλαίσιο αιτημάτων – διεκδικήσεων, το οποίο έχει διαμορφωθεί και καθοριστεί σε συνεδριάσεις και συνελεύσεις των οργάνων του και έπειτα από διεξοδική και γόνιμη συζήτηση στα χωριά με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους» είναι επίσης μια αποστροφή από την πλευρά των αγροτοσυνδικαλιστών, ενδεικτική των προθέσεων των δυνάμεων που κινούνται κοντά στον Περισσό.

Μπλόκο στην Καρδίτσα. Το ΚΚΕ εξάλλου, μετά την ψήφιση του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου αναζητούσε τον επόμενο στίβο όπου θα σφυροκοπούσε την κυβέρνηση. Ειδικότερα, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου ηΕνωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσαςαποφάσισε μπλόκο στηνΕθνική Οδό Ε-65 στο ύψος του κόμβου στο Δέλτα Καρδίτσας. Θα είναι η προθέρμανση σε μια σειρά νέων κινητοποιήσεων που επιβεβαιώνουν τη φράση του Δημήτρη Κουτσούμπα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ολομέλεια της Βουλής: «Θα μας βρείτε μπροστά σας».