Ιδιαίτερα βαρύ είναι από χθες το κλίμα στην ΑΕΚ για τον Ογκνιέν Βράνιες, καθώς ο βόσνιος στόπερ απουσίασε αδικαιολογήτως από την πρωινή προπόνηση, χωρίς να μπει καν στη διαδικασία ενημέρωσης προς την πλευρά της Ενωσης. Ο Βράνιες ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους της ΑΕΚ αργά το απόγευμα, χωρίς να δώσει πάντως ούτε εκεί κάποια πειστική απάντηση για την απουσία του από το προγραμματισμένο ραντεβού της ομάδας στο προπονητικό κέντρο. Με τον ατζέντη του να επικαλείται αργότερα λόγους… αδιαθεσίας του πελάτη του, σε μια προσπάθεια να μαζέψει κάπως την κατάσταση.

Φαίνεται ωστόσο ότι η παραπάνω πρωτοβουλία του Βράνιες ήρθε μετά την αρνητική απάντηση της ΑΕΚ στην πρόταση που κατέθεσε η Αντερλεχτ για την απόκτησή του, τη στιγμή που ο βόσνιος αμυντικός φέρεται ότι έχει εκφράσει στο περιβάλλον του την πρόθεση να μετακομίσει στο Βέλγιο. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ενωση μέχρι το καλοκαίρι του 2019, φέρνει την απόφαση για την αποχώρησή του από την ομάδα αποκλειστικά στα χέρια της ΑΕΚ.

Τα παραπάνω γεγονότα προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Ενωσης. Καθώς το βράδυ ο Δημήτρης Μελισσανίδης συναντήθηκε με τον βόσνιο αμυντικό, ξεκαθαρίζοντάς του τη στάση της ΑΕΚ γύρω από την υπόθεσή του. Ο Μελισσανίδης είπε στον Βράνιες πως η ομάδα και ο ίδιος προσωπικά έχουν πάρει την απόφαση να μη συναινέσουν στην πώλησή του τη δεδομένη στιγμή. Υπογραμμίζοντάς του παράλληλα πως αυτό θα τηρηθεί, ακόμα και αν η Αντερλεχτ επανέλθει με νέα, πολύ βελτιωμένη προσφορά. Κάνοντας σαφές στον Βράνιες ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019, το οποίο τουλάχιστον μέχρι το φινάλε της σεζόν οφείλει να τιμήσει. Επιστρέφοντας από σήμερα κιόλας στα Σπάτα και περιμένοντας παράλληλα να του γνωστοποιηθεί η ποινή που θα του επιβληθεί, βάσει του εσωτερικού κανονισμού της ομάδας.

Πλέον, αναμένεται πώς θα κλείσει το θέμα που άνοιξε από χθες με τη στάση του Βράνιες, αφού το κλίμα σίγουρα δεν είναι καλό για τον δυναμικό αμυντικό. Μιας και πέρα από το ζήτημα της ποινής του για το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε, υπάρχει και ένα ερωτηματικό για το πώς θα τον υποδεχθεί ο Μανόλο Χιμένεθ. Αν δηλαδή θα υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του ή πλέον ο Βράνιες θα λογίζεται ως μια συμπληρωματική λύση, με τους Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς και Λαμπρόπουλο να ανεβαίνουν στην ιεραρχία των στόπερ.