Φυσικά και δεν το έχουν στο μυαλό τους. Στο ποδόσφαιρο άλλωστε δεν ζεις με το πριν, αλλά μονάχα με το μετά. Αντε λοιπόν να θυμούνται ο Φορτούνης και ο Μάριν ότι έρχονται «παράξενα» γενέθλια την Κυριακή. Η συγκυρία της Ξάνθης, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Και πέρυσι οι Ακρίτες εμφανίστηκαν στο Φάληρο στις 21/1 για αναμέτρηση Σούπερ Λίγκας. Και φέτος 21/1 θα είναι εκεί. Ενα παράξενο παιχνίδι του χρόνου, που αν μη τι άλλο αποτελεί πειρασμό. Η σύγκριση του τότε με το τώρα. Η διαπίστωση για το πόσο άλλαξε ο πρωταθλητής σε πρόσωπα και επιλογές σε αυτόν τον έναν χρόνο. Ειδικά ο Ολυμπιακός; Αλλη ομάδα. Από τον πάγκο της ώς τη 14άδα που τον εκπροσώπησε σε εκείνο το παιχνίδι.

Προπονητής ήταν ο Πάουλο Μπέντο, την Κυριακή θα είναι ο Οσκαρ Γκαρσία. Ανάμεσα σε αυτόν τον χρόνο χώρεσαν ο Βασίλης Βούζας, ο Μπέσνικ Χάσι και δύο θητείες του Τάκη Λεμονή. Στην εντεκάδα οι Ντε Λα Μπέγια, Ρέτσος, Μιλιβόγιεβιτς, Ιντέγιε, που δεν μένουν πια εδώ. Από τον πάγκο ερχόμενοι ο Καμπιάσο που σταμάτησε το ποδόσφαιρο και ο Καρντόσο που επέστρεψε στην Παραγουάη. Αλλαγή και σκόρερ και ο Μανθάτης που αγωνίζεται δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα. Βασικός ο Βιάνα που είναι δανεικός στην Μπράγκα, που εν τω μεταξύ φλερτάρει και με τον Φιγκέιρας που επίσης είχε ξεκινήσει σε εκείνη την αναμέτρηση. Οπως βεβαίως και ο Καπίνο που καιρό τώρα είναι σε αναζήτηση ομάδας. Αυτοί ήταν οι 10 από τους 14. Οι άλλοι; Είπαμε ήδη για τον Φορτούνη (6γκολ / 5 ασίστ) και τον Μάριν (5 γκολ / 3 ασίστ), οι οποίοι όχι μόνο παραμένουν στη θέση τους, αλλά και συνεχίζουν να αποτελούν σημείο αναφοράς στο φετινό πρωτάθλημα. Προσθέστε τον Ανδρούτσο που είχε ξεκινήσει σε εκείνο το παιχνίδι και βεβαίως τον Σεμπά, ο οποίος είναι λιγάκι στον αέρα. Διότι αν ο Ολυμπιακός αποφασίσει ώς τα τέλη Ιανουαρίου να ενισχυθεί με εξτρέμ, είτε ο Βραζιλιάνος, είτε ο Πάρντο θα φτιάξει βαλίτσες για αλλού.

Επιστροφή στο… μέλλον: Οι Ερυθρόλευκοι συνεχίζουν την προετοιμασία τους για το ματς της Κυριακής. Χθες ο Οσκαρ Γκαρσία επιστράτευσε την Κ-20 του κλαμπ για ένα φιλικό με τις ρεζέρβες, που ολοκληρώθηκε με 1-0 χάρη στο γκολ του Νίκου Βέργου. Του 22χρονου φορ που μόλις επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Βάσας και δεν αποκλείεται να παραμείνει στο ρόστερ ως τρίτος φορ. Στο φιλικό αγωνίστηκαν οι: Χουτεσιώτης, Ιγκόρ Σίλβα, Νικολάου, Βούκοβιτς, Χατζισαφί, Ταχτσίδης, Μάρτινς, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Σεμπά και Βέργος.

– Μάλλον χωρίς τον Ομάρ Ελαμπντελαουί θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο Νορβηγός δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος το επόμενο δεκαήμερο καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Οπερ σημαίνει ότι η παραμονή του Ντιόγκο Φιγκέιρας στο ρόστερ παρατείνεται.

– Στο μεταξύ, επιβεβαιώνεται από κύκλους μάνατζερ και κάτι ακόμη που γράψαμε χθες. Οτι οι Ερυθρόλευκοι είναι κοντά στην απόκτηση του 18χρονου τερματοφύλακα Μπέντζαμιν Τσαλάκοβιτς.