Ενα ριμπάουντ, αυτό που γράπωσε στα 54” ο Ντατόμε…

Ενα λέι απ, εκείνο που έβαλε στα 42” ο Γουαναμέικερ…

Ενα τρίποντο, αυτό στο οποίο (κατά την εσχάτως προσφιλή συνήθειά του) αστόχησε στα 18” ο Ρίβερς…

Τέσσερις βολές, που τις έστειλαν όλες συστημένες στο καλάθι στα 14” ο Ντατόμε και στα 8” ο Σλούκας…

Ε, για ένα ματς που εκ προοιμίου και σε όλη τη διάρκειά του «φώναζε» ότι θα κριθεί στα σημεία, ήταν προφανές πως όλες αυτές οι μαζεμένες υπέρ της Φενέρμπαχτσε λεπτομέρειες θα χαντάκωναν τον Παναθηναϊκό, όπερ και εγένετο.

Ηττα στο τσακ. Αδοξη, ίσως και άδικη, αλλά ήττα και μάλιστα διπλή, διότι με το 67-62 οι πρωταθλητές Ευρώπης όχι μονάχα έπιασαν τους Πράσινους στην τρίτη θέση (με ρεκόρ 12-6), αλλά τους ξεπερνούν κιόλας σε πιθανή ισοβαθμία, έχοντας καλύψει το 70-68 του ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο καμίνι της Ülker Αrena συνειδητοποιημένος, διαβασμένος, ατσαλωμένος και αποφασισμένος να το αλώσει, αλλά έφυγε με την αίσθηση ότι η νίκη γλίστρησε μέσα από τα χέρια του, από ολιγωρίες και λίγες ανορθογραφίες που απέβησαν μοιραίες.

Το ψηλό σχήμα που χρησιμοποίησε κατά κόρον ο Ομπράντοβιτς μίκρυνε τη ρακέτα, έκοψε τον ομφάλιο λώρο του Καλάθη με τον ωσεί παρόντα Γκιστ και ανάγκασε τους πρωταθλητές Ελλάδας να σουτάρουν από την περιφέρεια, με αποτέλεσμα σε ένα πολύ κλειστό ματς να εκτελέσουν περισσότερα τρίποντα (9/28) από δίποντα (13/27). Από τη στιγμή ωστόσο που κατέβασαν τον ρυθμό στα βολικά γι’ αυτούς επίπεδα, είχαν γρήγορες επιστροφές, εξουδετέρωσαν τον Γουαναμέικερ, τον Ντατόμε και τον Ντίξον και «φίμωσαν» στο δεύτερο ημίχρονο τον Τόμπσον, πήγαν στη λογική τού «μία μου και μία σου», με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Το κακό σε τούτη τη συνεπαγωγή ήταν ότι στον δραματικό επίλογο άλλαξε το τροπάριο και έγινε «πέντε σου και καμία μου»!

Φενέρμπαχτσε: Τόμπσον 14, Μέλι 7, Μαχμούτογλου 3, Γουαναμέικερ 2, Σλούκας 11 (2 ρ., 2 ασ.), Γκούντουριτς 9, Βέσελι 12, Ντίξον 5, Ντατόμε 4.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 14 (4/8 τρ., 12 ρ.), Ρίβερς 8 (1/6 τρ.), Παππάς 8, Ντένμον 7, Γκιστ 2, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 3, Γκέιμπριελ, Καλάθης 13 (2 ρ., 7 ασ.), Αντετοκούνμπο 3.

Στη Μόσχα ο Ολυμπιακός

Tη σκυτάλη παίρνει απόψε (19.00) ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετά την επιβλητική νίκη του επί της Μακάμπι δοκιμάζεται στη Μόσχα απέναντι στη Χίμκι του πρώην προπονητή του Γιώργου Μπαρτζώκα, με αμφίβολη τη συμμετοχή του Τζαμέλ ΜακΛιν.

Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Basketball Champions League η ΑΕΚ νίκησε με 69-63 εκτός έδρας την πολωνική Ρόσα Ράντομ, ενώ ο Αρης γνώρισε την ήττα στη Βόννη με 76-59.