Προφανώς υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ για παράδειγμα ή και ο Κώστας Φορτούνης. Ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή. Εχουμε την εντύπωση όμως πως αν ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να διαλέξει ένα πρόσωπο για «εξώφυλλο» στο τεύχος τού σερί που τρέχει στο πρωτάθλημα, αυτό δεδομένα θα ήταν ο Μάρκο Μάριν.

Ο 29χρονος γερμανός μεσοεπιθετικός, που δείχνει στην καλύτερη κατάσταση της ερυθρόλευκης καριέρας του. Πρωταγωνιστής, δημιουργός, σκόρερ. Μια φυσιογνωμία που όσο η σεζόν προχωρά, τόσο ανεβάζει στροφές. Σε αυτό το «8 στα 8» που ο Ολυμπιακός τρέχει, κάνει τα… πάντα όλα. Εχει σκοράρει σε τέσσερα διαφορετικά ματς (Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, Λάρισα, Λαμία), έχει και τρεις ασίστ (δύο με τον Πλατανιά, μία με Παναιτωλικό) σε άλλα ματς της… σειράς. Και όσο η κουβέντα για τις επιθετικές επιλογές συνεχίζεται, εκείνος τόσο φαίνεται να το απολαμβάνει.

Δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει, μιας και έχει δρόμο μπροστά. Είναι βέβαιο όμως ότι ο άσος των πρωταθλητών έχει την ευκαιρία μέχρι το φινάλε της σεζόν να μετατρέψει τον Ολυμπιακό στην ομάδα της καριέρας του σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα. Αύριο με αντίπαλο την Ξάνθη έχει την ευκαιρία για την 49η συμμετοχή του με τα ερυθρόλευκα. Στις προηγούμενες 48 μετρά 10 γκολ και 10 ασίστ. Επίδοση που έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ μια σειρά από κλαμπ όπου δεν άφησε ακριβώς και το… σημάδι του (Τσέλσι, Σεβίλλη, Τραμπζονσπόρ, Αντερλεχτ, Φιορεντίνα). Καλύτερες επιδόσεις σε επίπεδο γκολ και ασίστ ο Μάριν είχε μόνο στη Γερμανία. Με την Γκλάντμπαχ (12 γκολ και 28 ασίστ σε 72 συμμετοχές) και φυσικά με τη Βέρντερ (13 γκολ, 35 ασίστ σε 116 συμμετοχές). Με τρία ακόμη γκολ φέτος λοιπόν ισοφαρίζει την επίδοσή του στη Βρέμη. Και με τέσσερα την ξεπερνά. Γιατί όχι…

100% ΑΛΗΘΙΝΟ

Ο Δημήτρης Σιόβας (φωτογραφία) προ των πυλών της Αγγλίας; Ισως. Υπάρχει κουβέντα και διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Λεγκανές και τη Γουέστ Μπρομ, που καίγεται για ενίσχυση μιας και βρίσκεται στην προτελευταία θέση του πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ. Οι Αγγλοι δίνουν 12 εκατ. ευρώ (!) για τον διεθνή στόπερ. Παρά ταύτα η Λεγκανές ώς την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές αντιστέκεται. Αν θα γίνει; Ενδιαφέρει δεδομένα για τον Ολυμπιακό.

ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν το 15% των δικαιωμάτων του Δημήτρη Σιόβα σε περίπτωση μεταπώλησης. Οπως διατηρούν και το 35% των δικαιωμάτων του Χαράλαμπου Λυκογιάννη (φωτογραφία) σε περίπτωση δικής του μετακίνησης από τη Στουρμ Γκρατς. Και ο διεθνής αριστερός μπακ φευγάτος είναι και μάλιστα σύντομα. Δεν τα βρήκε με τη Λιντς, στην οποία έφτασε κοντά, έχει όμως καλύτερες πιθανότητες με την Κάλιαρι που επίσης δείχνει ενδιαφέρον.

ΕΔΩ ΓΥΡΩ

Σε αναζήτηση winger η Σταντάρ Λιέγης και ο Σα Πίντο φαίνεται πως έχει βρει τον εκλεκτό του στην ελληνική Σούπερ Λίγκα. Και δεν εννοούμε φυσικά τον Μεχντί Καρσελά του Ολυμπιακού, για τον οποίο ακούστηκε κάτι σχετικό πριν από μερικές εβδομάδες. Πιο… βόρεια κοιτάζει ο Σα Πίντο. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (φωτογραφία) του ΠΑΟΚ είναι ο ποδοσφαιριστής που εξετάζεται ενδελεχώς από τους Βέλγους. Ο Ολλανδός δεν υπολογίζεται ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, αλλά εύκολη περίπτωση δεν τον λες.

ΚΥΒΡΑΚΙΔΗΣ

Ο ΠΑΟΚ πέρυσι τέτοια εποχή έκλεισε από τον Ατρόμητο τον Δημήτρη Λημνιό και το αποτέλεσμα προφανώς τον κάνει να αισθάνεται δικαιωμένος. Το καλοκαίρι θα επαναφέρει στην Τούμπα (από τον Ατρόμητο) και τους δανεικούς Χατζηισαΐα, Γιαννούλη, Ουάρντα. Δεν σταματά εκεί όμως. Προσπαθεί αυτές τις ημέρες να συμφωνήσει και για την αγορά του Κυριάκου Κυβρακίδη (φωτογραφία). Τον θέλει και εκείνον για το καλοκαίρι και είναι κοντά στην απόκτησή του. Συνεχίζει λοιπόν να επιμένει στην αγορά του Περιστερίου. Από το ρόστερ της ομάδας που εκτός των άλλων θα αντιμετωπίσει στους προημιτελικούς του Κυπέλλου.

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Ο Νίκος Βέργος (φωτογραφία) έχει επιστρέψει στον Ρέντη εδώ και αρκετές ημέρες από την Ουγγαρία. Ο δανεισμός του στη Βάσας δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, εκείνος όμως απολύτως λογικά δεν το βάζει κάτω. Εχει σκοπό να δοκιμάσει στη Σούπερ Λίγκα και όπως λένε ατζέντηδες βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τον Πανιώνιο. Για δανεισμό ώς το τέλος της σεζόν. Ο 22χρονος φορ έχει μόλις 3 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτές την περίοδο 2013-14.