Τη σαφή του αμφισβήτηση ως προς τις συναντήσεις του με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο και τις επαφές τους όπως είναι καταγεγραμμένες στα ημερολόγια της άλλοτε γραμματέως του Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, διατύπωσε στη δίκη για τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας ο κατηγορούμενος Θεόδωρος Τσουκάτος.

Όπως δήλωσε στο δικαστήριο που δικάζει την σύμβαση της γερμανικής εταιρίας με τον ΟΤΕ το 1997, ο συνήγορος του κατηγορούμενου Θόδωρου Τσουκάτου κ. Διονύσης Γκούσκος “υπάρχει σαφής διαφοροποίηση” σχετικά με τα ραντεβού του εντολέα του με τον Χριστοφοράκο όπως αυτά εμφανίζονται στα ημερολόγια των 1997 και 1998 που εμφάνισε πρόσφατα στο δικαστήριο για πρώτη φορά η άλλοτε γραμματέας του επικεφαλής της ελληνικής Siemens Αικατερίνη Τσακάλου.

Ο συνήγορος του κ. Τσουκάτου προσκόμισε στο δικαστήριο τα ημερολόγια του εντολέα του για τα δύο επίμαχα έτη προαναγγέλλοντας πως όταν επανέλθει για να συνεχίσει την κατάθεση της η μάρτυρας σκοπεύει να αντιπαραβάλλει τα στοιχεία αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι ακριβή όσα φαίνεται να έχουν καταγραφεί στις ατζέντες της κ. Τσακάλου.

Τόνισε μάλιστα πως ήδη διαψεύδονται από τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη και την τότε συνεργάτιδα του γραφείου του κ. Κωστοπούλου όσα ισχυρίστηκε η κ. Τσακάλου επικαλούμενη τα δύο επίμαχα ημερολόγια.

Στην δίκη την Παρασκευή κατέθεσε η γραμματέας του πολιτικού γραφείου του κ. Τσουκάτου , κατά τα έτη 2001 έως 2009 κ. Ισμήνη Πιστώνη η οποία δήλωσε πως μέχρι το 2008 οπότε δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων που είχε πάρει από την γερμανική εταιρία ο κατηγορούμενος , δεν γνώριζε ούτε είχε ακούσει ποτέ τίποτα για αυτό το θέμα.