Ρεκόρ εισπράξεων σημειώθηκε στη Ρωσία για την ταινία «Going Vertical» (Πηγαίνοντας κάθετα), η οποία αναφέρεται στην ιστορική νίκη της Σοβιετικής Ενωσης επί των Ηνωμένων Πολιτειών στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ ανδρών, στους Αγώνες του 1972.

Η ταινία παίζεται από τον Δεκέμβριο και σπάει ταμεία εν μέσω του σκανδάλου ντόπινγκ που έχει πλήξει τον ρωσικό αθλητισμό.

Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στο γεγονός ότι οι Αμερικανοί ποτέ δεν αποδέχθηκαν την ήττα τους, για την οποία θεώρησαν υπεύθυνους τους διαιτητές.

Ο σκηνοθέτης Αντον Μεγκερντίτσεφ θεωρεί ότι τα πρόσφατα σκάνδαλα ίσως να έδωσαν ώθηση στην επιτυχία της ταινίας, αλλά «η ενέργεια από εκείνο το παιχνίδι δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο».

Οι Αμερικανοί προηγούνταν με έναν πόντο και ενώ απέμεναν τρία δευτερόλεπτα για τη λήξη του αγώνα. Στην επαναφορά της μπάλας ο Σοβιετικός Ιβαν Εντέσκο πέταξε την μπάλα από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη, καταφέρνοντας να βρει τον Αλεξάντερ Μπέλοφ ο οποίος πέτυχε το νικητήριο καλάθι και ενώ δύο Αμερικανοί είχαν αυτοεξουδετερωθεί.

Ο Εντέσκο, ένας από τους τέσσερις παίκτες εκείνης της ομάδας που βρίσκονται εν ζωή, δήλωσε ότι η νίκη επιτεύχθηκε με θεϊκή παρέμβαση.