Συνολικά 209 μόνιμες θέσεις εργασίας προκηρύσσει η ΕΥΔΑΠ. Η προκήρυξη 1Κ/2018 του ΑΣΕΠ απεστάλη τις προηγούμενες ημέρες στο Εθνικό Τυπογραφείο. Πρόκειται για θέσεις με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, η Ανώνυμη Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας προτίθεται να προσλάβει 71 άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 41 Τεχνολογικής και 97 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι θέσεις, όπως εμφανίζονται στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ, κατανέμονται στην Αττική –στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών και την Ανατολική Αττική -, στη Βοιωτία και τη Φωκίδα. Προβλέπονται και θέσεις που μπορούν να διεκδικήσουν πολύτεκνοι, τέκνα πολύτεκνης οικογένειας, τρίτεκνοι, τέκνα τρίτεκνης οικογένειας, άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, άτομα που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και τα τέκνα ατόμου με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και έλληνες υπήκοοι που προέρχονται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Ανάμεσα στις ειδικότητες που ζητούνται είναι αναλυτές – προγραμματιστές ΠΕ, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί ΠΕ, μηχανικοί μεταλλειολόγοι ορυκτών πόρων ΠΕ, μηχανικοί περιβάλλοντος ΠΕ, πολιτικοί μηχανικοί ΠΕ, χημικοί ΠΕ, τοπογράφοι μηχανικοί ΠΕ, χημικοί μηχανικοί ΠΕ, διοικητικοί ΤΕ, προγραμματιστές ΤΕ, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί ΤΕ, γραμματείς ΔΕ, ηλεκτρολόγοι ΔΕ, καταμετρητές ΔΕ, προσωπικό δομικών έργων ΔΕ, προσωπικό ηλεκτρονικών υπολογιστών ΔΕ, οδηγοί κατηγορίας C, D ΔΕ, καθώς και τεχνίτες αυτοκινήτων ΔΕ.

Ανάλογα με την ειδικότητα, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, απαιτούνται τίτλοι σπουδών. Για παράδειγμα, για την ειδικότητα των μηχανικών μεταλλειολόγων – ορυκτών πόρων ΠΕ οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν πτυχίο ή δίπλωμα Μηχανικού Μεταλλείων Μεταλλουργών με ειδικεύσεις: α) Μηχανικού Μεταλλείων ή Μεταλλειολόγου ή β) Μεταλλουργού Μηχανικού ή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, εκτός από τους αποδεκτούς τίτλους σπουδών, ανάλογα με την ειδικότητα, για ορισμένες θέσεις απαιτούνται και πρόσθετα προσόντα τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαφορετικά δεν θα γίνονται δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις. Μεταξύ των πρόσθετων προσόντων είναι η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή στα ακόλουθα αντικείμενα: επεξεργασία κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών Διαδικτύου. Αντίστοιχα για την ειδικότητα των χημικών μηχανικών ΠΕ, για παράδειγμα, απαιτείται η εμπειρία δύο ετών σε θέματα εφοδιαστικής αλυσίδας, προμηθειών και αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων. Αλλες πάλι θέσεις θέλουν ως πρόσθετο προσόν την καλή ή άριστη –όπου απαιτείται –γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας. Εμπειρία επαγγελματία οδηγού αυτοκινήτου τουλάχιστον τριών ετών μετά την απαιτούμενη άδεια οδήγησης αυτοκινήτου χρειάζονται οι οδηγοί ΔΕ.

Διευκρινίζεται ότι για ορισμένες θέσεις και στην περίπτωση που δεν βρεθούν υποψήφιοι οι οποίοι κατέχουν τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα –ή τους κυρίους αποδεκτούς τίτλους σπουδών –οι κενές θέσεις θα καλυφθούν «επικουρικώς» από υποψηφίους με μειωμένα πρόσθετα προσόντα ή άλλους τίτλους σπουδών. Στην περίπτωση που και πάλι δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν όλες οι θέσεις, θα υπάρξει κάλυψη σε δεύτερο βαθμό επικουρίας με ακόμα λιγότερα απαραίτητα προσόντα.