Επιτέλους, τέλος ο κατήφορος για τον Πλατανιά. Πρώτη νίκη έπειτα από 119 ημέρες και 13 αγωνιστικές στη Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Χοσέ Ρόκα επικράτησε του Λεβαδειακού (1-0, με αυτογκόλ του Ζοάο Φαβάρο) και όσο και αν η καθυστέρηση είναι χαρακτηριστική, η ουρά του πρωταθλήματος πήρε φωτιά.

Οι Κρητικοί όχι μόνο ελπίζουν έχοντας δύο βαθμούς λιγότερους από την Κέρκυρα και τέσσερις από τον Απόλλωνα, αλλά συνειδητοποιούν ότι μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω. Αρκεί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των επόμενων αγωνιστικών. Το πρόγραμμά τους λέει: Κέρκυρα – Πλατανιάς (19η) το Σάββατο και αμέσως μετά Πλατανιάς – Απόλλωνας (5/2). Ο,τι είναι να γίνει λοιπόν για τους Χανιώτες θα προκύψει στο επόμενο 15νθήμερο. «Είπα με τα παιδιά ότι αν είναι να πεθάνουμε, ας πεθάνουμε ως βασιλιάδες. Να πεθάνουμε, αλλά να μη γονατίσουμε» σχολίασε ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα που το παρελθόν του τον έχει βοηθήσει να είναι ψύχραιμος. Είτε μέσω της 18ης καριέρας του σαν τερματοφύλακας (αγωνίστηκε και στην Ελλάδα, για τον Πανθρακικό), είτε από την πρόσφατη εμπειρία του σαν προπονητής στη Φινλανδία.

Εκεί στον πάγκο της Σεϊνάγιοεν τού συνέβη κάτι που ακόμη το μνημονεύει: «Στη Φινλανδία είχαμε χάσει 0-4 (σ.σ. Σεϊνάγιοεν-Γιβάσκιλα, στις 26/8/17). Καθήσαμε όλοι μπροστά στους οργανωμένους και φάγαμε την… πατσαβούρα 5-10 λεπτά. Είχαν δίκιο. Πίεση καθόλου. Πρέπει να λειτουργείς και με πίεση». Και όσο για τον Λεβαδειακό; Εκτη διαδοχική ήττα για τον Λεβαδειακό μακριά από τη Βοιωτία (είχαν προηγηθεί ήττες σε Τούμπα, Περιστέρι, Τρίπολη, Φάληρο και Λάρισα). Ισως να την είχε αποφύγει αν το σουτ του Γιουσούφ (18′) δεν σταματούσε στο δοκάρι.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κλιάιτς, Αγγελόπουλος (78′ Ουές), Ντικαμονά (46′ Στάμου), Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Κοροβέσης, Δημούτσος, Μαλσά, Κασάλιτσα (46′ Ντουαλά) Ενσικουλού, Πετρόπουλος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Ζοάο Φαβάρο, Ντιόγκο, Μητρόπουλος, Ομπιόρα (81′ Σαβαντογκό), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (71′ Νιάς), Γιουσούφ, Μαρκόβσκι.