Σύνθημα: Τελικός Κυπέλλου. Παρασύνθημα: Στρασμπούρ. Κάπως έτσι λειτουργούν πλέον στην ΑΕΚ για τις επόμενες 25 μέρες και ας έσπασαν το ρόδι στις εκτός έδρας νίκες με το μεγάλο διπλό (79-77) στην Κύμη με 19 πόντους του Μάνι Χάρις.

«Ναι, είναι φανερό ότι βγάζουμε περισσότερη ενέργεια στα ντέρμπι και στην Ευρώπη» παραδέχθηκε ο τεχνικός της Ενωσης Ντράγκαν Σάκοτα, που περίμενε να βρει στο σίδερο το τρίποντο του ΜακΦάντεν για να πανηγυρίσει η ομάδα του την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα!

Η ΑΕΚ έχει στραμμένο ουσιαστικά το ενδιαφέρον της στον αυριανό (19.30, στο ΟΑΚΑ, με εισιτήρια ακόμα και από 5 ευρώ) «τελικό» με τη γαλλική Στρασμπούρ, που αν τον πάρει (ακόμα καλύτερα με 3 πόντους και άνω) θα αγκαλιάσει την πρόκριση για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ηδη ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος πραγματοποίησε ταξίδι-εξπρές Θεσσαλονίκη – Αθήνα και από τον Αρη θα συνεχίσει στην Ενωση, η οποία περιμένει και τον αμερικανό φόργουορντ Βινς Κάρτερ, με τον οποίο έχει συμφωνήσει.

Μήπως χτυπάνε οι καμπάνες για τον Ελόνου, που δεν έπαιξε λεπτό στο ματς της Χαλκίδας;

«Απλώς είχε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο» αποφάνθηκε ο κόουτς της ΑΕΚ, που θέλει τη νίκη-πρόκριση και μετά υπάρχει ο τελικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στα Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο (17/2).

Συνεχίζει ως… Κολοσσός

Ο Κολοσσός του Αρη Λυκογιάννη συνεχίζει να εντυπωσιάζει, με την ομάδα της Ρόδου να περνά και από τη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Αρη με πρώτο σκόρερ τον Τι Τζέι Μπρέι (16 π.) και συνολικά πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Χαμόγελα στα Τρίκαλα

Για τους περισσότερους, ο αριθμός 13 δεν είναι δα και τυχερός. Στα Τρίκαλα (με τον Φώτη Τακιανό να έχει διαδεχθεί από την περασμένη εβδομάδα τον Κώστα Μέξα στην τεχνική ηγεσία), μια χαρά τους έκατσε αφού χρειάστηκε να φτάσει το πρωτάθλημα στη 13η αγωνιστική και στο φινάλε του πρώτου γύρου για να σπάσουν το αρνητικό σερί 8 συνεχόμενων ηττών και να φτάσουν στο άνετο 71-59 επί του Κοροίβου.

Giannis for President

«Ειλικρινά ευχαριστώ τον κόσμο και ιδιαίτερα τους Ελληνες που με ψήφισαν για το All Star» είπε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που μπήκε με τα… τσαρούχια στο δεύτερο All Star Game της καριέρας του.

Ο έλληνας άσος βγήκε δεύτερος στις προτιμήσεις του κοινού, συγκεντρώνοντας 2.530.211 ψήφους, μένοντας πίσω μόνο από τον «Βασιλιά» ΛεΜπρόν Τζέιμς (2.638.294)!

Και για να μην πει κανείς ότι οι Ελληνες τον έστειλαν στο All Star με τόσους ψήφους, να θυμίσουμε ότι στην ψηφοφορία των ίδιων των παικτών του ΝΒΑ ο Γιάννης ήταν πρώτος στις προτιμήσεις τους (226 έναντι 220 του ΛεΜπρόν), ενώ στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων ήταν ισόπαλοι (από 99)!

Στην ίδια συνέντευξη, ο Greek Freak τόνισε ότι δεν τον απασχολεί (ως σκέψη στην παρούσα φάση) εάν θα βγει τελικά πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν, ενώ θύμισε ότι θέλει να είναι παρών με την εθνική ομάδα.