Ο Μάρκο Μάριν στην κερκίδα τιμωρημένος. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και ο Κώστας Φορτούνης, όμως, ήταν κανονικά στη θέση τους. Και κάπως έτσι: Τα υπόλοιπα έγιναν σύντομα ιστορία. Η ιστορία του Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-0 ή αν θέλετε η… απλή μέθοδος των τριών του τίτλου, μέρος ένατο, για τους πρωταθλητές. Το απόλυτο σερί των Ερυθρόλευκων στη Σούπερ Λιγκ καλά κρατεί. Εφτασε το «εννέα στα εννέα» και όπως εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας η ομάδα του Οσκαρ Γκαρσία ολοένα και ανοίγει τον βηματισμό της στο μονοπάτι του τίτλου.

Χθες βράδυ ξέφυγε στο +3 από την ΑΕΚ και στο +7 από τον Ατρόμητο. Μόνο ο ΠΑΟΚ (-1β) παραμένει «κολλιτσίδας», αλλά αυτό δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως δύο αγωνιστικές πριν το πρώτο καρέ της βαθμολογίας στριμώχνονταν σε απόσταση μόλις δύο βαθμών. Το σερί τη δουλειά του την κάνει μια χαρά, πόσω μάλλον αν συνεχιστεί την Κυριακή στην Τρίπολη, στην αναμέτρηση που ακολουθεί με τον Αστέρα. Ναι, ξέρουμε έχει Κύπελλο την Τετάρτη και μάλιστα μια αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΑΕΚ που και μόνο στο άκουσμά της καθηλώνει.

Η κουβέντα όμως μέχρι χθες ήταν για το πρωτάθλημα και σε αυτή οι Πειραιώτες αποδεικνύονται (και φέτος) οι καλύτεροι συνομιλητές. Τα υπόλοιπα από σήμερα στον Ρέντη.

Για να μην ξεφύγουμε όμως: Αναφερθήκαμε στους συνήθεις υπόπτους της διαδικασίας. Και επιβάλλεται να επιστρέψουμε σε αυτούς. Ελειπε λοιπόν χθες ο Μάριν, αλλά ο Ανσαριφάρντ και ο Φορτούνης την… καθάρισαν τη μπουγάδα δίχως να επιτρέψουν να φανεί η απουσία του Γερμανού. Δύο γκολ ο ιρανός φορ (26′ πέν., 57′) πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας (έφτασε στα 11), το 3-0 ο Φορτούνης (69′) που ήταν εκείνος που δέχθηκε και την αγκωνιά του Φασίδη στον αυχένα, στη φάση του πέναλτι (25′) από το οποίο άνοιξε το σκορ. Παράβαση που σωστά υπέδειξε ο διαιτητής Καραντώνης που είχε δίκιο και στην αποβολή του Κασάδο (δεύτερη κίτρινη στο 59′) ο οποίος είχε ανοίξει λογαριασμό με διαδοχικά σκληρά μαρκαρίσματα στον Φελίπε Πάρντο.

Τι λέει το κοντέρ της Ερυθρόλευκης… τρόικας σε αυτό το «9 στα 9»: Ανσαριφάρντ 8 γκολ και 2 ασίστ. Φορτούνης 3 γκολ και 5 ασίστ. Μάριν 4 γκολ και 3 ασίστ. Αρα λοιπόν 15 γκολ και 10 ασίστ από τις αρχές Νοέμβρη όταν και τρέχει αυτό το φοβερό σερί. Διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός έχει συνολικά σκοράρει 26 γκολ και που ειρήσθω εν παρόδω ο πρωταθλητής έχει βελτιώσει πολύ την ανασταλτική του λειτουργία καθώς έχει να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του, από τις 9 Δεκεμβρίου (Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-4). Στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές το επιμέρους σκορ με ΠΑΣ, Λάρισα, Λαμία, Ξάνθη είναι 9-0. Και το σημαντικότερο: Ο Ολυμπιακός πέραν της αποτελεσματικότητας αρχίζει να παρουσιάζει ολοένα και καλύτερο ποδόσφαιρο. Μόνο στο πρώτο ημίχρονο χθες ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς αναγκάστηκε σε έξι επεμβάσεις.

Ο πορτιέρο της Ξάνθης που κρατούσε τους φιλοξενούμενους μόνος του στο παιχνίδι μέχρι τη φαρμακερή σέντρα του Φιγκέιρας από την οποία ο Ανσαριφάρντ έκανε το 2-0 (57′). Εκείνος και το δοκάρι του (Ρομαό 36′).

Ολυμπιακός (Γκαρσία): Προτό, Φιγκέιρας (78′ Ζιλέ), Σισέ, Ενγκελς, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ρομαό (72′ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μιραλάς (84′ Σεμπά), Πάρντο, Ανσαριφάρντ.

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας, Φλίσκας (87′ Σουλεϊμάν), Τριάδης (62′ Σιλά), Κασάδο, Γέντρισεκ, Μελιόπουλος, Σβάρνας, Καμαρά (74′ Λισγάρας), Φασίδης και Ντουρίτσκοβιτς.