Ενατη σερί νίκη του Ολυμπιακού, έκτη για τον ΠΑΟΚ. Το ντέρμπι στην Τούμπα έχει οριστεί δύο ημέρες μετά τους πρώτους Χαιρετισμούς, στην Κυριακή της Ορθοδοξίας. Η ημέρα φέρει βεβαίως έναν έντονο συμβολισμό. Θυμίζει το τέλος της Εικονομαχίας, που είχε χωρίσει τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία σε δύο αντιμαχόμενες ομάδες, τους εικονομάχους και τους εικονολάτρες, και την αναστήλωση των εικόνων.

Ποιος θα έχει το σθένος να αναλάβει το ρόλο της αυτοκράτειρας Θεοδώρας στη φλεγόμενη και άτρωτη Τούμπα; Ποια από τις δύο διεκδικήτριες του τίτλου θα μνημονευτεί για την πίστη της στην ποδοσφαιρική ορθοδοξία;

Διαβάζω στη wikipedia πως σύμφωνα με τον αρχαίο μύθο η νύμφη Λάρισα παίζοντας με την μπάλα της (σ.σ. είχαν τότε μπάλες;) δίπλα στον Πηνειό γλίστρησε και πνίγηκε στα νερά του και απ’ αυτή πήρε το όνομά της η πόλη.

Η σημερινή πραγματικότητα δανείζεται στοιχεία από τον μύθο, μόνο που στη θέση της Λάρισας βρέθηκε το Σάββατο η ΑΕΚ. Μην περιμένετε βέβαια να αλλάξει όνομα η θεσσαλική πόλη επειδή πνίγηκαν στον Πηνειό τα σχέδια του Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Δικέφαλος προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Ουφάνο. Οι επερχόμενες τρεις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό σε διάστημα τριών εβδομάδων ισοδυναμούν με crash test για την ΑΕΚ σε τρία επίπεδα: αγωνιστικό, προπονητικό, διοικητικό. Μια σχέση έρωτα εύκολα μετατρέπεται σε σχέση μίσους. Ο πιο αρεστός στο κοινό ποδοσφαιριστής μεταμορφώνεται σε κόκκινο πανί και οι τραγουδισμένοι ηγέτες σε συνθήματα αποδοκιμασίας.

Ενα βαρύ σκορ στο ματς πρωταθλήματος, ένας αποκλεισμός στο Κύπελλο μπορεί να ενεργοποιήσει τη θρυαλλίδα για την πρόκληση ανεξέλεγκτων εξελίξεων.

Το μεγάλο ύψος που έχει τοποθετηθεί ο πήχης των προσδοκιών μαζί με τις ποδοσφαιρικές φαντασιώσεις κάθε Κιτρινόμαυρου αποτελούν από μόνα τους μεγάλα βάρη για την ψυχολογία των παικτών.

Τα ρυάκια της αμφισβήτησης μπορούν να γίνουν ορμητικοί χείμαρροι λόγω των αποψιλωμένων στόχων και η Μάνδρα να μοιάζει με Σάνγκρι Λα σε σχέση με αυτά που μπορεί να συμβούν στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Πληροφορούμαστε πως η θρακιώτικη ομάδα Θύελλα Κυπρίνου δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τη Δόξα Ορεστιάδας για τη Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Εβρου γιατί οι ποδοσφαιριστές της επέλεξαν να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία φορώντας φανέλες της Εθνικής Ελλάδας. «Ευχαριστούμε τη ΔΟΞΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ για την κατανόησή της να μην προσέλθουμε στο προγραμματισμένο για σήμερα Κυριακή 21 Ιανουαρίου ώρα 15.00 αγώνα πρωταθλήματος», κατέληγε η ανακοίνωση του συλλόγου.