Ανθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και είναι κοντά στην ομοσπονδία της άρσης βαρών θυμίζουν ότι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στο οποίο ρίχνει το βάρος η ΕΟΑΒ είναι το αναπτυξιακό, καθώς θέλει να φέρει νέα παιδιά στο άθλημα και να το προβάλει περισσότερο τη στιγμή που πλήττεται παγκοσμίως. Αρα μόνο προσβλητική θεωρούν ότι δεν είναι η θέση που προσφέρουν στον Βαλέριο Λεωνίδη, ο οποίος με αφορμή την παύση του από ομοσπονδιακός τεχνικός ξέσπασε προχθές μιλώντας στα «ΝΕΑ».

«Με βάση τη διαπίστωση ότι τον τελευταίο χρόνο η λειτουργία και παρουσία του αθλήματος σε αγωνιστικό επίπεδο είχε αγγίξει το χαμηλότερο σημείο του και τα εμπόδια και οι δυσλειτουργίες που είχαν επέλθει ακόμα και στην ανάπτυξή του ήταν παραπάνω από ορατά, το ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές με άμεσο στόχο την επαναφορά του αθλήματος εκεί που πραγματικά αξίζει και επιβάλλει η ιστορία του» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

«Αποφασίστηκε», συνεχίζει, «η προαγωγή στη θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης της ομοσπονδίας του πλέον κατάλληλου ανθρώπου για τον σκοπό αυτό, του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού και ολυμπιονίκη Βαλέριου Λεωνίδη». Η ΕΟΑΒ όμως είχε διαπιστώσει και διάφορες παρατυπίες στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά και όπως λέει άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης (νέος προπονητής μαζί με τον αδελφό του Πύρρου, τον Οδυσσέα) είναι αυτός που μπορεί να σπάσει το απόστημα.

Οσο για τις καταγγελίες που είχε κάνει το 1997 για τον Χρήστο Ιακώβου, απλώς η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Ιακώβου το 1979 ως αθλητής είχε κάνει ανάλογες καταγγελίες για τον τότε πολωνό ομοσπονδιακό και έγινε αργότερα ο προπονητής της Εθνικής.