Η διαφορά στην προσέγγιση του αγώνα φάνηκε στις αρχικές ενδεκάδες. Ο Οσκαρ Γκαρσία προτίμησε να αφήσει στον πάγκο πέντε παίκτες, που στον Ολυμπιακό λογίζονται ως βασικοί: ο Ανσαριφάρντ, ο Μιραλάς, ο Ενγκελς, ο Ταχτσίδης κι ο Πάρντο πήραν αναπνοές, ενόψει του δύσκολου ματς που έχει ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος κι αν δεν σκόραρε δεν έφταιγαν οι απόντες, αλλά οι παρόντες: ο Τζούρτζεβιτς, ο Ζιλέ, ο Σισέ στο πρώτο ημίχρονο και ο Φορτούνης στο δεύτερο έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Ετσι όπως εξελίχθηκε το ματς, ο Ολυμπιακός πρέπει να νιώθει ανακούφιση που η ΑΕΚ δεν τιμώρησε σε κάποια αντεπίθεση την επιθετική του αστοχία. Βέβαια για να το κάνει αυτό η ΑΕΚ έπρεπε να τολμήσει να παίξει επιθετικότερα. Η μόνη φορά που απείλησε τον Προτό ήταν με ένα σουτ του Τσιγκρίνσκι στο μισάωρο.

Ο Μανόλο Χιµένεθ χρησιµοποίησε σχεδόν όλους τους βασικούς του κι αντιµετώπισε τον Ολυµπιακό µε τον ίδιο τρόπο που πέρυσι έδωσε στην ΑΕΚ την πρόκριση στον τελικό. Εχτισε µια ωραία άµυνα (µε τρεις κεντρικούς αµυντικούς, δηλαδή τους Τσιγκρίνσκι, Λαµπρόπουλο, Μπακάκη), την προστάτευσε µε δυο κόφτες (τον Κονέ και τον ξεκούραστο Γαλανόπουλο) και περίµενε από τους τρεις της επίθεσης (τον Λιβάγια, τον Χιστοδουλόπουλο και τον Αραούχο) να χτυπήσουν την άµυνα του Ολυµπιακού που αφήνει κενούς χώρους. Οι αµυντικοί της ΑΕΚ αµύνθηκαν καλά, οι κυνηγοί έκαναν λίγα.

Η ΑΕΚ πήρε την ισοπαλία που κυνήγησε, ο Ολυµπιακός φάνηκε πιο επικίνδυνος. Η πρόκριση θα κριθεί στο ΟΑΚΑ. Και θα την πάρει όποιος βάλει ένα γκολ…