Η σεζόν του τένις δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους φίλους του σπορ. Στο πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς το νούμερο ένα του κόσμου, ο Ράφα Ναδάλ, εγκατέλειψε στα προημιτελικά εξαιτίας ενοχλήσεων στο γόνατο του δεξιού του ποδιού. Πριν από αυτόν όμως, οι φίλοι του τένις είχαν δει τον κάποτε ανίκητο Νόβακ Τζόκοβιτς να γνωρίζει μία ακόμα ταπεινωτική ήττα, αυτή τη φορά από το νούμερο 58 του κόσμου, τον Χιον Τσανγκ, που τον απέκλεισε στους 16 κερδίζοντας με 3-0. Η δικαιολογία του Σέρβου ήταν ένας πόνος στον αγκώνα. Πιθανότατα αυτό να πλήρωσε αυτή τη φορά. Ομως η κατρακύλα του έχει αρχίσει από τη στιγμή που εδώ και κάνα δυο χρόνια οι γυναίκες μοιάζει να τον απασχολούν πιο πολύ από το τένις.

Μπέκερ

Πέρυσι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτοχος δώδεκα Grand Slam υπενθυμίζω, τα είχε καταφέρει χειρότερα, καθώς στο ίδιο τουρνουά είχε αποκλειστεί από τον Ντένις Ιστόμιν, τότε νούμερο 119 της παγκόσμιας κατάταξης, μόλις στον δεύτερο γύρο. Ο Τζόκοβιτς είχε χάσει με 3-2 από τον τενίστα από το Ουζμπεκιστάν σε ένα ματς που είχε κρατήσει πέντε ώρες. Μετά την ήττα του, που είχε προκαλέσει έκπληξη, πολλοί είχαν θυμηθεί τα λόγια του πρώην προπονητή του, του Γερμανού Μπόρις Μπέκερ. Ο Μπέκερ είχε διακόψει τη συνεργασία μαζί του δυο μήνες πριν λέγοντας πως «ο Τζόκοβιτς δεν έχει μεγάλη όρεξη για προπόνηση, αλλά ούτε και για οικογενειακή ζωή, καθώς δεν ξοδεύει πλέον ούτε πολύ χρόνο με τη γυναίκα του, όπως παλιά». «Το είχα περάσει κι εγώ αυτό πριν από είκοσι χρόνια. Είναι στη φύση του επαγγελματία τενίστα» είχε πει ο Γερμανός.

Κέφι

Είναι στη φύση ενός επαγγελματία τενίστα να χάνει το κέφι του και να παρατάει τη γυναίκα του; Οχι ακριβώς. Ο Γερμανός ήθελε να πει κάτι άλλο: ότι μιλάμε για ένα σπορ στο οποίο το στρες παίζει πολύ παράξενα παιχνίδια. Η διαχείριση της επιτυχίας είναι δύσκολη, η ανάγκη για λίγο ξεφάντωμα έπειτα από ένα σημείο μεγάλη και η αντίσταση στους πειρασμούς μερικές φορές αδύνατη. Με άλλα λόγια, η καλογερική του τένις είναι βαριά.

Ζωή

Οι επαγγελματίες τενίστες δεν έχουν το δικαίωμα σε μια κανονική ζωή. Γυρνάνε τον κόσμο, δεν μπορούν να πάρουν ένα τάιμ άουτ από τις υποχρεώσεις και να επιστρέψουν σε ένα εξάμηνο: αν το τένις το αφήσεις σε αφήνει. Στην καλύτερη, μπορεί να βρουν κάποια που να κάνει την ίδια ζωή με δαύτους: στα γήπεδα του τένις έχουν γεννηθεί και πεθάνει δεκάδες έρωτες.

Εγκυος

Μεγάλη ιστορία αγάπης ήταν αυτή μεταξύ του Τζίμι Κόνορς και της Κρις Εβερτ, που ακόμα δεν είχε γνωρίσει τον Λόιντ. Γνωρίστηκαν στην αρχή της δεκαετίας του ’70 και έπαιξαν μαζί και πολλά διπλά: κέρδισαν μάλιστα και το US Open του 1974. Εκείνη τη χρονιά έπρεπε να παντρευτούν –ο γάμος ορίστηκε για τις αρχές Νοεμβρίου, αλλά δεν έγινε ποτέ. Εναν χρόνο μετά το ζευγάρι χώρισε. Ο Κόνορς αποκάλυψε στη βιογραφία του που κυκλοφόρησε δεκαετίες αργότερα ότι η Εβερτ έμεινε έγκυος, αλλά έκανε έκτρωση χωρίς να του το πει.

Αγκάσι

Μεγάλα προβλήματα αισθηματικά είχε ο Αντρέ Αγκάσι. Το 1997 παντρεύεται την Μπρουκ Σιλντς. Ο γάμος πήγε κατά διαβόλου όπως και η καριέρα του Αγκάσι –η ηθοποιός τον τρέλανε. Τον θεωρούν όλοι τελειωμένο κι αυτός χωρίζει. Ενάμιση χρόνο μετά ξεπερνά την αγωνιστική του κρίση, αλλάζει look και εμφανίζει τη νέα του κατάκτηση: το νούμερο 1 του γυναικείου τένις, η αγέλαστη Στέφι Γκραφ, έπεσε στην αγκαλιά του ένα βράδυ στο εστιατόριο Kids του Λας Βέγκας. Ο Αγκάσι επέστρεψε δυναμικά, κέρδισε τα πάντα και το 2001 την παντρεύτηκε. Είναι μαζί ακόμα, έχουν και παιδιά. Στα γήπεδα του τένις γνώρισε κι ο Ρότζερ Φέντερερ τη γυναίκα του, τη Μίρκα Βάβρινετς –πού αλλού άλλωστε θα τη γνώριζε; Στο Σίδνεϊ το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν δυο νέοι και ανερχόμενοι αστέρες: γνωρίστηκαν κι αντάλλαξαν τηλέφωνα. Αυτή τραυματίστηκε και σταμάτησε νωρίς. Αυτός δεν σταματούσε με τίποτα. Αυτή έγινε γυναίκα, μάνα και μάνατζερ. Αυτός έγινε ο Φέντερερ, που γνωρίζουμε: της έκανε και τέσσερα παιδιά.

Σαράποβα

Ζευγάρι στο γήπεδο έγινε κι ο Λέιτον Χιούιτ με την Κιμ Κλάιστερς, αλλά δεν κράτησε πολύ: αυτή έψαχνε για κάποιον που να καρφώνει συχνότερα κι όχι μόνο όταν ανεβαίνει στο φιλέ –όχι τυχαία έμπλεξε με τον μπασκετμπολίστα Μπράιν Λιντς. Τεράστιες συζητήσεις έχουν προκαλέσει και οι ερωτικές ιστορίες της Μαρίας Σαράποβα. Μεγάλο αμόρε, μεταξύ άλλων, ο βούλγαρος τενίστας Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που δήλωνε «εξαρτημένος» –με τη Σαράποβα λέγεται ότι είχε κάτι κι ο Τζόκοβιτς, που ωστόσο έχασε το μυαλό του από μια ινδή ηθοποιό, εξαιτίας της οποίας διέλυσε το σπίτι του.

Μυαλό

Ο Ναδάλ είχε πάντα πρόβλημα με τραυματισμούς. Ο Τζόκοβιτς φαίνεται ότι πλήρωσε το γεγονός ότι έχασε το μυαλό του. Αν η καριέρα και των δυο ολοκληρωθεί, δεν χωράει αμφιβολία για το ποιος έχει περάσει καλύτερα…