Ελπίδα για μία κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων εξέφρασε ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ, χαραιτίζοντας το«παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ,σύμφωνα με το Euractiv.

«Ελπίζω ότι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση θα βρεθεί και καλωσορίζουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε στο Euractiv ο Ντολ μία μέρα μετά την συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Ζ. Ζάεφ.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Ντολ ενστερνίζεται αντίθετη θέση από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως γράφει το Euractiv.

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος οι δηλώσεις Ντολ για τον Κ. Μητσοτάκη

Κόλαφο για τη ΝΔ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Ντολ το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι: «ηδήλωση αυτή αδειάζει πανηγυρικά την τυχοδιωκτική τακτική του Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος, στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, υιοθέτησε τη ρητορική της λαϊκιστικής άκρας δεξιάς, με μοναδικό σκοπό την επιδίωξη μικροκομματικού οφέλους. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί τον Κυρ. Μητσοτάκη στην απομόνωση στην Ευρώπη. Ο τυχοδιωκτισμός και η μικροπολιτική, άλλωστε, δεν υπήρξαν ποτέ καλοί σύμβουλοι».

Μέγαρο Μαξίμου: «Η στρατηγική Μητσοτάκη μπάζει νερά»

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης δέσμευσε το κόμμα του σε μια ανεύθυνη και καιροσκοπική «μη στάση» σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, προκειμένου να «χαϊδέψει» την ακροδεξιά εθνικιστική πτέρυγα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές με αιχμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΚ.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες: «Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες και η στρατηγική αυτή μπάζει ήδη νερά: Ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, χαρακτήρισε σήμερα ως «παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ζητήματος» τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ».

«Περιμένουμε με ενδιαφέρον αν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ένα ακόμα βήμα προς την αυτογελοιοποίηση» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.