Η τριλογία Ολυμπιακός – ΑΕΚ άνοιξε δίχως σκορ (0-0), αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έβαλε ήδη νέα δεδομένα στο τραπέζι των δύο ομάδων που θα «βαρεθούν» να τα λένε ώς τις 7 Φεβρουαρίου. Από το αυτονόητο του Κυπέλλου, μιας και όλα πλέον θα κριθούν στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, μέχρι το… ψυχολογικό πάνω-κάτω που προκάλεσαν στους μονομάχους αυτά τα 95 λεπτά στο Φάληρο.

Είναι βέβαιο πως από χθες το βράδυ οι Ερυθρόλευκοι νιώθουν ακόμη καλύτερα με το επίπεδο ποδοσφαίρου που παράγουν στις ημέρες Γκαρσία. Οσο βέβαιο είναι ότι τα έχουν με την τύχη τους (και τον πορτιέρο της ΑΕΚ, Μπάρκα), μιας και δεν βρήκαν δίχτυα σε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες (Τζούρτζεβιτς 6′, Ζιλέ 8′, Φορτούνης 56′), στις έντεκα τελικές με τις οποίες ολοκλήρωσαν το ματς. Ειδικά η φάση του 56′ με τον νεοεισελθόντα Μιραλάς να σερβίρει και τον Φορτούνη να μη σημαδεύει σωστά χωρίς πίεση από το ύψος του πέναλτι, είναι η εικόνα της χθεσινής βραδιάς.

Από την άλλη, η ΑΕΚ σχεδόν υπέφερε για μία ώρα στο ματς (9-1 οι τελικές στο 60′) κυνηγώντας στον ρυθμό που επέβαλε ο αντίπαλος. Μπλοκαρισμένη σε ένα μοτίβο που δεν ανταποκρινόταν. Σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ότι μπορεί να εναρμονιστεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού σε αυτή την ώρα, που ολοκληρώθηκε με ένα ακόμη άστοχο σουτ από τον Μάριν. Στάθηκε όρθια όμως (με τον Γαλανόπουλο να είναι μακράν ο καλύτερος για εκείνη στο ματς). Και φυσικά νιώθει μια χαρά γνωρίζοντας ότι πλέον το εισιτήριο της πρόκρισης για τους ημιτελικούς θα κριθεί στην έδρα της, την Τετάρτη 7/2. Αντίθετα δεν πρέπει να νιώθει το ίδιο άνετα στην ιδέα ότι θα πρέπει να ξαναπάει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για το πρωτάθλημα (4/2), τουλάχιστον με τους χθεσινούς όρους. Γιατί σε ένα αντίστοιχο σενάριο δύσκολα θα αποφύγει την ήττα. Το 0-0 είναι γενικά… μπαμπέσικο στο Κύπελλο και για τις δύο πλευρές. Θεωρητικά είναι προνόμιο του φιλοξενουμένου, πρακτικά όμως η ρεβάνς διεξάγεται πια με ένα συγκεκριμένο προφίλ. Ο Ολυμπιακός (που χθες δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον πρώτο σκόρερ της Σούπερ Λίγκας, Καρίμ Ανσαριφάρντ) περνάει με νίκη και όλες τις ισοπαλίες με γκολ. Η ΑΕΚ (που οι δύο καλύτερες τελικές της στο ματς ήταν με τον Τσιγκρίνσκι στο 34′ και το 63′) μόνο με νίκη. Μένουμε… συντονισμένοι. Η τριλογία μόλις άνοιξε. Με MVP τον Γκιγιόμ Ζιλέ!

Ολυμπιακός (Οσκαρ Γκαρσία): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Σισέ, Κούτρης (85′ Νικολάου), Ζιλέ, Ρομαό, Μάριν (76′ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Σεμπά (55′ Μιραλάς), Τζούρτζεβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γαλανόπουλος (90′ Σιμόες), Κονέ, Γκάλο, Λόπες, Λιβάγια (77′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (82′ Μασούντ), Αραούχο.