Μία από τισ πιο εύστοχες ατάκες του καυστικού βρετανού πολιτικού Ουίνστον Τσόρτσιλ που πέθανε σαν χθες πριν από 53 χρόνια ήταν το «δεν ανησυχώ ποτέ για την πράξη, αλλά για την απραξία».

Από την απραξία του βοηθού διαιτητή Κούλα Χασάν (που δεν υπέδειξε το καθαρό οφσάιντ στο γκολ του Δημήτρη Πέλκα στο 19′) ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε απέναντι στον Ατρόμητο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν άκρως ανταγωνιστικοί, αλλά δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις ευκαιρίες τους και στο 85′ ο Δικέφαλος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με κεφαλιά του Εβγέν Σακχόφ (που πιστώθηκε και την ασίστ με τακουνάκι στο γκολ οφσάιντ). Ετσι, ο ΠΑΟΚ οικοδόμησε θεμέλια πρόκρισης από το πρώτο ματς των προημιτελικών και συνάμα έφτασε το 11 στα 11 στην Τούμπα στις εγχώριες διοργανώσεις (παρεμπιπτόντως στο 2-1 επί του Ατρομήτου στο πρωτάθλημα είχε ισοφαρίσει με λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι). Επίσης, ο τερματοφύλακας Αλέξανδρος Πασχαλάκης συμπλήρωσε 810′ ανέπαφης εστίας σε Σούπερ Λίγκα και Κύπελλο.

n Ο κύκλος των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου κλείνει σήμερα με το ΠΑΣ Γιάννινα – Λάρισα (19.30, Ζωσιμάδες).