Ο Ρότζερ Φέντερερ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους παίκτες-έκπληξη που έφτασαν στην τετράδα του Οπεν της Αυστραλίας. Μετά τη δική του 43η πρόκριση σε ημιτελικά τουρνουά Γκραν Σλαμ (7-6, 6-3, 6-4 τον Τσέχο Τόμας Μπέρτιχ), ο 36χρονος Ελβετός αναφέρθηκε τόσο στον αυριανό αντίπαλό του, τον 21χρονο Νοτιοκορεάτη Χιον Τσανγκ, όσο και στον 23χρονο Βρετανό Κάιλ Εντμουντ.

Η τελευταία φορά που είχαν βρεθεί στην ημιτελική φάση του αυστραλιανού Οπεν άγνωστοι στο ευρύ κοινό αθλητές ήταν το 1999 όταν μαζί με τον τότε νικητή της διοργάνωσης Γεβγένι Καφέλνικοφ ήταν οι Τόμι Χάας, Τόμας Ενκβιστ και Νίκλας Λαπέντι. «Είναι σημαντικό να εμφανίζονται νέα παιδιά στον χώρο του τένις. Ελάχιστα γνωρίζω τον Τσανγκ, έχουμε απλώς ανταλλάξει μερικές κουβέντες. Η νέα γενιά πρέπει να βγει μπροστά όπως αυτός».

Ο Χιον Τσανγκ προκρίθηκε στον ημιτελικό με νίκη επί του Αμερικανού Τένις Σάνγκρεν (6-4, 7-6, 6-3). Είναι η πρώτη φορά από το 2004 και τον Μάρατ Σάφιν που φτάνει στα ημιτελικά παίκτης ο οποίος είναι χαμηλά στην κατάταξη (Νο 58).