Η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος είναι δύο ομάδες με… ιδιαίτερη θα λέγαμε σχέση. Πρόκειται για δύο συλλόγους με κοινές προσφυγικές καταβολές, που ωστόσο βρέθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις εν μέσω εντάσεων και αντιδράσεων. Τόσο σε επίπεδο συλλόγων, όσο και σε επίπεδο κόσμου. Με πιο πρόσφατη, την… επίσκεψη οργανωμένων οπαδών του Πανιωνίου σε κινηματογράφο στη Νέα Σμύρνη, προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν θα προβληθεί η ταινία «1968». Που αφορά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο μπάσκετ από την ΑΕΚ την ίδια χρονιά.

Η εν λόγω ενέργεια ήρθε απλά να επιβεβαιώσει την αναμφίβολα… ιδιαίτερη σχέση που υπάρχει μεταξύ ΑΕΚ και Πανιωνίου. Η οποία ξεκινά από τις μεταγραφές παικτών από τη Νέα Σμύρνη στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είναι πολλές και που δεν γίνονταν εύκολα αποδεκτές από τον κόσμο της ομάδας. Από τις περιπτώσεις των Νεστορίδη και Μαύρου, μέχρι εκείνες των Τζιμπούρ, Μάκου και Αραβίδη. Ωστόσο υπήρξαν και άλλα γεγονότα που ενίσχυσαν αυτήν την κόντρα στη διάρκεια των ετών, μερικά εκ των οποίων ήταν σίγουρα ακραία.

Το πανό και το προσφυγόμετρο

Το 2009, σε ένα ματς του Πανιωνίου με την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη, οι οπαδοί των γηπεδούχων ανάρτησαν ένα προσβλητικό πανό για την Ενωση, τον κόσμο της και τις προσφυγικές καταβολές της εν συγκρίσει με εκείνες των Νεοσμυρνιών, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ τότε να εκδίδει μάλιστα και μια ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση και το όλο ζήτημα να φουντώνει αρκετά.

Το σκάψιμο του γηπέδου

Τον Αύγουστο του 2010 η ΑΕΚ φιλοξενούσε την Νταντί Γιουνάιτεντ σε ματς για τα προκριματικά του Europa League, με το ΟΑΚΑ να μην είναι όμως διαθέσιμο. Ετσι προκρίθηκε η λύση της Νέας Σμύρνης, που όμως δεν έμελλε να φιλοξενήσει ποτέ το εν λόγω ματς. Δύο μέρες πριν από την προγραμματισμένη διεξαγωγή του αγώνα, οπαδοί του Πανιωνίου εισέβαλαν στο γήπεδο και έχοντας στα χέρια τους κηπευτικά εργαλεία έσκαψαν τον αγωνιστικό χώρο, ενώ αφαίρεσαν και τα δοκάρια! Με αποτέλεσμα των παραπάνω το ματς της ΑΕΚ με την Νταντί να γίνει τελικά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο… Αεκτζής Κιντής

Ο Γιώργος Κιντής διετέλεσε πρόεδρος της ΑΕΚ και μετά την αποχώρησή του από την Ενωση βρέθηκε στον αντίστοιχο ρόλο στον Πανιώνιο. Αναλαμβάνοντας τις τύχες της ομάδας της Νέας Σμύρνης τον Απρίλιο του 2010, για να αποχωρήσει ωστόσο από τον προεδρικό θώκο της ομάδας περίπου έξι μήνες μετά. Εχοντας σε αυτό το διάστημα εντάσεις με τον κόσμο του Πανιωνίου, που τον… κατηγορούσε για την ενασχόλησή του με την ΑΕΚ, την οποία υποστήριζε και ως φίλαθλος.